Επιστολή της πανελλήνιας ΔΑΚΕ Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων προς τον Πρωθυπουργό της χώρας  κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Εργασίας κ Κωστή Χατζηδάκη  σχετικά με “Ένταξη των Υγειονομικών στα Βαρέα & Ανθυγιεινά Επαγγέλματα”



 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΑΚΕ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ

Αθήνα 20 Απριλίου 2021

ΠΡΟΣ: τον Πρωθυπουργό της Χώρας

κο ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΚΟΙΝ.: Υπουργό Εργασίας

κο Κ.Χατζηδάκη


ΘΕΜΑ: «Ένταξη των Υγειονομικών στα Βαρέα & Ανθυγιεινά Επαγγέλματα»

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η χώρα μας βρίσκεται στο τρίτο κύμα της πανδημίας και όλοι μας, από όποια θέση κι αν βρισκόμαστε στηρίζουμε τους συμπολίτες, στηρίζουμε τους ασθενείς, στηρίζουμε το ΕΣΥ. 

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την καθολική αναγνώριση των υπηρεσιών, τόσο από την ελληνική κοινωνία όσο και από την κυβέρνηση.

Οι υγειονομικοί είναι στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του covid-19 και πιστεύουμε ότι τώρα, που κοινωνία και πολιτεία αναγνωρίζει την συμβολή – ίσως για πρώτη φορά – του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, ήρθε η ώρα να ικανοποιηθεί το χρόνια αίτημα των εργαζομένων, που είναι η ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Εδώ και ένα χρόνο η πανδημία έχει αναδείξει την επικινδυνότητα και την ανθυγιεινότητα των επαγγελμάτων Υγείας – Πρόνοιας με τον πιο τραγικό τρόπο. 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σήμερα, μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες, που οι υγειονομικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, επιβάλλεται αυτό που έχουν αρνηθεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τώρα να γίνει πράξη, γιατί είναι δίκαιο, ηθικό και είναι αδύνατον οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας να προσφέρουν ποιοτικές και ασφαλείς υπηρεσίες στην ηλικία των 67 ετών.

Η ένταξη στα ΒΑΕ των εργαζομένων στο χώρο της Δημόσιας Υγείας – ΕΚΑΒ και Πρόνοια, με συνταξιοδοτικά οφέλη, θα πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Εξάλλου το Υπουργείο Εργασίας είχε συστήσει επιτροπή με Πρόεδρο τον κο Παναγιώτη Μπεχράκη για να εξετάσει το ζήτημα της ένταξης στα ΒΑΕ. Η επιτροπή έχει ολοκληρώσει το έργο της και παρέδωσε το πόρισμα στο Υπουργείο Εργασίας, που είναι υπέρ της ένταξης στα ΒΑΕ των Υγειονομικών και Προνοιακών υπαλλήλων.

Ευελπιστούμε στην θετική ανταπόκριση της κυβέρνησης και την ένταξή μας στα ΒΑΕ.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΘΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.