Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συμμετέχει στο διαδικτυακό πρόγραμμα «Αγωγή Υγείας για Παιδιά» του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), που ξεκινά την Τρίτη 6 Απριλίου 2021 και ώρα 18:00 υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν μέσω πλατφόρμας Ζoom το πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου-Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή-Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», Μέλους ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων (γονείς, εκπαιδευτικοί), που μπορούν να αποτελέσουν πυρήνα εκπαίδευσης  με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, ώστε να είναι γνώστες των συνεπειών της έκθεσης των παιδιών σε κινδύνους και να λειτουργήσουν προστατευτικά με γνώμονα την Πρόληψη.

Το πρόγραμμα αποτελείται από 3 θεματικές ενότητες, με τα εξής θέματα :

1.      Ατυχήματα

2.      Εξαρτήσεις (Κάπνισμα, Αλκοόλ, Ναρκωτικά)

3.      Εφηβεία (Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, Παχυσαρκία, Εμβολιασμοί Εφήβων)

Κάθε παρουσίαση θα έχει χρονική διάρκεια περίπου 1 ώρα (20’ εισήγηση και 40’ ερωτήσεις-συζήτηση). Το πρώτο σεμινάριο του προγράμματος ξεκινά την Τρίτη 6 Απριλίου με θέμα τα Ατυχήματα.

Όσοι γονείς και εκπαιδευτικοί του Δήμου μας επιθυμείτε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο mail: irene.drizi@gmail.com  και θα σας σταλεί ο σύνδεσμος και οι οδηγίες για την παρακολούθηση.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας έως και τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.