Παρουσία του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, των Αντιδημάρχων Στέφανου Κριεμάδη, Γιούλας Λακαφώση και Γιάννη Τσουδερού καθώς και στελεχών και εργαζομένων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Απριλίου η παραλαβή δύο (2) νέων σύγχρονων απορριμματοφόρων οχημάτων τύπου πρέσας  χωρητικότητας 16 m3, της εταιρίας «Α.ΚΑΟΥΣΗΣ Α.Ε.», τα οποία ανήκουν πλέον στο στόλο οχημάτων του Δήμου.

Αμέσως μετά την παραλαβή των απορριμματοφόρων ακολούθησε παρουσίαση / εκπαίδευση προς το προσωπικό της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, με θέμα τη χρήση των οχημάτων, τα οποία πρέπει να σημειωθεί ότι είναι πλήρως εξοπλισμένα και διαθέτουν προηγμένες τεχνολογικές λειτουργίες.

Η παράδοση των δύο νέων απορριμματοφόρων εντάσσεται στο πλαίσιο της Σύμβασης Προμήθειας Οχημάτων Δήμου Διονύσου (με Α.Π.2001/22.1.2021) με συγχρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος II».

Ο Δήμος Διονύσου πρόκειται να παραλάβει ακόμη, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα μέσω του ίδιου προγράμματος, ένα (1) διαξονικό ελκυστήρα 4Χ4 (τράκτορα) μαζί με επικαθήμενο όχημα (νταλίκα), που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά των Press Container Απορριμμάτων, ένα (1) εσκαφέα φορτωτή τύπου JCB και ένα (1) επικαθήμενο όχημα (νταλίκα) με ανατρεπόμενη κιβωτάμαξα.

Επίσης έχει ήδη δρομολογηθεί  η σταδιακή αντικατάσταση του γερασμένου και κοστοβόρου στόλου της Διεύθυνσης περιβάλλοντος, μέσω της προμήθειας 12 νέων οχημάτων με Leasing.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά τις αναβαθμισμένες δυνατότητες των νέων απορριμματοφόρων, δήλωσε σχετικά:

«Ο Δήμος μας, παρά τις πρόσκαιρες δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει λόγω της “Μήδειας”, εξακολουθεί να παραμένει σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε με προσεκτικά βήματα την ανανέωση του στόλου οχημάτων του Δήμου μας, με την προμήθεια νέων σύγχρονων οχημάτων, ακόμη πιο ασφαλών και λιγότερο κοστοβόρων».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.