Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο  του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα. Στην επικοινωνία αναφέρθηκε ότι η απόφαση για το μη άνοιγμα του λιανεμπορίου ήταν των ειδικών και όχι της κυβέρνησης. Παραλληλα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, επισημάνθηκε πως η Θεσσαλονίκη ήταν ανοιχτή περισσότερες ημέρες από την Αθήνα, με τον κ. Μητσοτάκη να ενημερώνει τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ότι αύριο το πρωί θα ανακοινωθεί πρόσθετο μέτρο στήριξης των επιχειρήσεων που είναι κλειστές με κρατική εντολή.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΕΣΘ διαβεβαίωσε πως ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα τηρήσει τη νομιμότητα ως προς τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων της πόλης αύριο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι, εφόσον δεν αλλάξει η απόφαση να παραμείνουν κλειστά, τότε θα εξεταστούν όλες τις νόμιμες λύσεις για την προστασία των συμφερόντων του κλάδου.

Τα παραπάνω βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι μεταξύ των προέδρων οκτώ εμπορικών συλλόγων του νομού Θεσσαλονίκης, σε συνέχεια της απόφασης της κυβέρνησης να μη λειτουργήσουν αύριο οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης της Covid-19.

Όπως ανέφερε ο κ. Φιλιππίδης, ο οποίος είναι πρόεδρος και της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και πρώτος αντιπρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο. Προσέθεσε πως εξέφρασε στον κ. Σκέρτσο την έντονη δυσαρέσκεια του εμπορικού κόσμου της Θεσσαλονίκης για το μη άνοιγμα των εμπορικών επιχειρήσεων στην πόλη.

Στο μεταξύ, το απόγευμα συνεδριάζουν και οι έμποροι του δήμου Παύλου Μελά, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, μετά τη δεδηλωμένη πρόθεση συναδέλφων τους στην Πολίχνη να ανοίξουν κανονικά τα καταστήματά τους αύριο, Δευτέρα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.