Όλος ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης γνωρίζει, ότι το πρόγραμμα Φιλόδημος 1  δεν είχε διασφαλισμένους πόρους αντίστοιχους με τους προϋπολογισμούς των έργων, που είχαν ενταχθεί σε αυτό επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ" επεσήμανε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του μετά τη χθεσινή δήλωση του Βουλευτή Ρεθύμνου και Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού, ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικά, ο Τ. Θεοδωρικάκος αναφέρει:

 "Όλος ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης γνωρίζει, ότι το πρόγραμμα Φιλόδημος 1 δεν είχε διασφαλισμένους πόρους αντίστοιχους με τους προϋπολογισμούς των έργων, που είχαν ενταχθεί σε αυτό επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Τον ενάμιση χρόνο που υπηρέτησα ως Υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δημιούργησα σε στενή συνεργασία με την ΚΕΔΕ, το πρόγραμμα«Αντώνης Τρίτσης» με διασφαλισμένους πόρους τουλάχιστον 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στο πρόγραμμα αυτό εντάξαμε για την Κρήτη έργα 152 εκατομμυρίων € σε συνεργασία και με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων της Κρήτης και όλη την αυτοδιοίκηση της μεγαλονήσου.
Μέσα σε αυτό το πρόγραμμα ανάμεσα σε άλλα σημαντικά έργα και παρεμβάσεις εντάξαμε στο Ρέθυμνο και το 16ο δημοτικό σχολείο και το κτίριο της φιλαρμονικής, καθώς και έργα αγροτικής οδοποιίας. Η πολιτική που ακολουθήσαμε είναι η συνεργασία με όλους τους δημάρχους και περιφερειάρχες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τοποθετήσεις τους και αυτό το γνωρίζουν οι πάντες. Με αυτή την αντίληψη στήριξης της αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών, πορευθήκαμε και προχωράμε μπροστά. Αφήνοντας στην νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ και στην αυτοδιοίκηση, πολύ σημαντικά εργαλεία για την ενίσχυση της αυτοδιοίκησης και την ανάπτυξη έργων για τους πολίτες. Αυτά τα γνωρίζει όλη η Ελλάδα. Ας ψάξει αλλού ο κύριος Ξάνθος να βρει θέματα για αντιπολιτευτικές αιτιάσεις"...

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.