Έχοντας ως στόχο τη στήριξη των επτά (7) νέων Δήμων που προήλθαν από τη διάσπαση «καλλικρατικών» Δήμων της χώρας, με τον ν. 4600/2019, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, διπλασιάζεται το ανώτατο όριο προϋπολογισμού κάθε πρότασης που αφορά σε μελέτες έργων και δράσεων, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».    


Στη συνάντηση που είχε ο Αναπληρωτής Υπουργός με τους Δημάρχους των επτά Δήμων, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου και τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕΔΕ κ. Καφαντάρη, του έθεσαν τα προβλήματα με τα οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι λόγω της διάσπασης που επέφερε ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα την υστέρηση σε απαραίτητες υποδομές, προσωπικό και ώριμες μελέτες για αναπτυξιακά έργα. Προκειμένου να διευκολυνθούν οι Δήμοι αυτοί, τροποποιείται η Πρόσκληση ΑΤ09 για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στον Άξονα Προτεραιότητας «Πολιτική Προστασία-Προστασία της Δημόσιας Υγείας-Τεχνική Βοήθεια» με τίτλο «Ωρίμανση έργων και δράσεων για την υλοποίηση του Προγράμματος».


Συγκεκριμένα, προβλέπεται αφενός ο διπλασιασμός του ανώτατου ορίου και αφετέρου μεγαλύτερη ευελιξία, με τη δυνατότητα υποβολής περισσότερων υποέργων μελετών. 

Η απόφαση αφορά:

1. Τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, με έδρα την Αχαράβη.

2. Τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας, με έδρα τη Λευκίμμη.

3. Τον Δήμο Ληξουρίου, με έδρα το Ληξούρι.

4. Τον Δήμο Σάμης, με έδρα τη Σάμη.

5. Τον Δήμο Βελβεντού, με έδρα το Βελβεντό.

6. Τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, με έδρα την Καλλονή.

7. Τον Δήμο Δυτικής Σάμου, με έδρα το Καρλόβασι.

Κάθε ένας από τους παραπάνω Δήμους μπορεί να υποβάλει μία (1) αίτηση χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα και ως ανώτατη αιτούμενη δαπάνη πράξης ορίζεται ποσό 1.000.000 ευρώ (προ ΦΠΑ) και έως πέντε (5) υποέργα μελετών.


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε: «Ανταποκρινόμαστε άμεσα στο αίτημά των επτά Δήμων, προκειμένου να τους διευκολύνουμε να εντάξουν μελέτες στο πλαίσιο του αναπτυξιακού Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”. Κυβέρνηση και Αυτοδιοίκηση είμαστε σύμμαχοι για να αλλάξουμε την όψη των τοπικών κοινωνιών σε κάθε γωνιά της Πατρίδας μας».   


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.