Διήμερη επίσκεψη στο νησί της Χίου πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τον Υπεύθυνο Περιφερειακών Οργανώσεων Μένιο Κορομηλά, στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε νομούς όλης της Ελλάδας με αφορμή και την καμπάνια της Οργάνωσης «Παράγουμε το μέλλον» που αφορά τους νέους που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα παραγωγής.

Η πρώτη στάση του προέδρου ήταν η εταιρεία «Κάμπος Χίου» που δραστηριοποιείται στον τομέα παρασκευής χυμών από τοπικά προϊόντα του νησιού. Εκεί, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις από τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας Κώστα Κασμά και τον Τεχνικό Διευθυντή Γιάννη Σκόκο και συνομίλησαν μαζί τους για τη διαδικασία της παραγωγής.

Κατόπιν, επισκέφτηκαν την τοπική βιομηχανία Φρέσκιας Μπύρας Χίου (Chios Beer), η οποία παράγει τα προϊόντα της από το 2012 και συζήτησαν για τις προκλήσεις δημιουργίας μιας τέτοιας επιχείρησης, τον τρόπο λειτουργίας της και τον τρόπο παραγωγής των προϊόντων με το συνιδιοκτήτη της εταιρείας Ιάκωβο Αμύγδαλο.

Επόμενη στάση για τον πρόεδρο και τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ ήταν το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Χίου, όπου συναντήθηκαν με το Διοικητή Παναγιώτη Κιμουρτζή και τον Αντιπρόεδρο του Σωματείου Συμβασιούχων Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης Νικόλαο Μανδρόχαλο, οι οποίοι αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους στην κατακόρυφη μείωση των μεταναστευτικών ροών και τη μείωση των φιλοξενούμενων στο ΚΥΤ. Η κατάσταση στο ΚΥΤ της Χίου, αλλά και στα υπόλοιπα κέντρα υποδοχής του Βορείου Αιγαίου, έχει βελτιωθεί με ραγδαίους ρυθμούς, ενώ οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί χαρακτηριστικά τους τελευταίους μήνες, καθώς η πολιτική της Κυβέρνησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητοστάκη και οι προσπάθειας του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη παράγουν μετρήσιμα αποτελέσματα.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ επισκέφθηκε τη σχολή Μηχανικών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού όπου συνάντησε το Διοικητή Γιάννη Μάργαρη και του εκπροσώπους των σπουδαστών Πέτρο Λαμπρινάκο και Γιώργο Φύσσα συζητώντας για την ιδιαίτερη σημασία της ανάπτυξης του κλάδου της Ναυτιλίας που αποτελεί «ναυαρχίδα» για την ελληνική οικονομία, αλλά και τον ρόλο που θα διαδραματίσει κατά την επόμενη ημέρα μετά την πανδημία στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας.

Τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ υποδέχθηκε επίσης ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης συνομιλώντας μαζί τους για τις ιδιαιτερότητες της τοπικής κοινωνίας της Χίου και το μεταναστευτικό- προσφυγικό ζήτημα, ενώ, στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ επισκέφθηκε την τοπική αγορά της Χίου, όπου συνομίλησε με ιδιοκτήτες και εργαζόμενους εμπορικών καταστημάτων.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής τους, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και τα μέλη της επισκέφθηκαν την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, όπου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο Γιώργο Τούμπο, κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της ένωσης μαστιχοπαραγωγών και μιλώντας για τη μεγάλη αύξηση του αριθμού των νέων που τα τελευταία χρόνια επιλέγουν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της μαστίχας. Η μαστίχα, άλλωστε, είναι ένα προϊόν μοναδικό σε όλο τον κόσμο που μπορεί η επενδύσεις στην έρευνα για τις ιδιότητές της να δημιουργήσει προοπτικές για την περαιτέρω χρήση της σε φαρμακευτικά σκευάσματα. Ήδη, η μαστίχα έχει εντυπωσιακά κανάλια εξαγωγών με τα προϊόντα της Χίου να φτάνουν σε πάνω από 50 χώρες στον κόσμο.

Στην συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Ηλίας Σμυρνιούδης, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. Δημήτρης Αγκάς και Κώστας Νεαμονίτης.

Σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης στο νησί της Χίου, συμμετείχαν επίσης το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Καρασαρίνης, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Γραμματέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Χίου Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, καθώς και μέλη της ΟΝΝΕΔ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Χίου.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να ερχόμαστε επαφή με τους νέους ανθρώπους σε όλη τη χώρα και να καταγράφουμε τις ιδέες και τις ανάγκες τους σε όποιο τομέα και αν εκείνοι δραστηριοποιούνται. Ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων είναι τα στοιχεία που θα δημιουργήσουν νέες προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα μετά την πανδημία.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις ένα τόπο από κοντά και να βλέπεις τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητές του. Η Χίος είναι ένα νησί που έχει τις προοπτικές να αναπτυχθεί και να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην οικονομία της χώρας, τόσο λόγω της μοναδικότητας που της χαρίζει το προϊόν της μαστίχας, αλλά και η πολύχρονη παράδοση στη ναυτιλία.

Τέλος, θα ήθελα να πω ένα ξεχωριστό ευχαριστώ σε όλα τα μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Χίου για την υποδοχή και τη δυναμική τους παρουσία».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.