Αντιδράσεις προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ η «μεταγραφή» του πρώην υφυπουργού και πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου, στον ΣΥΡΙΖΑ.


Ο Σ. Κεδίκογλου συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα και έκανε δήλωση στήριξης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέροντας «φορέας σήμερα της δημοκρατικής παράταξης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και φυσικός επικεφαλής και εκφραστής ο πρόεδρός του, Αλέξης Τσίπρας». Ωστόσο, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είδαν με καλό μάτι την μεταπήδηση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενός πρώην υφυπουργού Παιδείας της κυβέρνησης Σαμαρά.


Ενδεικτική είναι η έντονη αντίδραση της «Εφημερίδας των Συντακτών», η οποία υποδέχθηκε πολύ αρνητικά την είδηση και θυμίζει, σε άρθρο της, ότι ο Συμεών Κεδίκογλου είναι ο υφυπουργός Παιδείας ο οποίος είχε ακολουθήσει πολύ σκληρή πολιτική και είχε οδηγήσει τον Ιούλιο του 2013 πάνω από 2.000 εκπαιδευτικούς, 46 ειδικοτήτων, σε διαθεσιμότητα. Όπως αναφέρει, μάλιστα, το άρθρο, ο κ. Κεδίκογλου είχε αναφερθεί τότε απαξιωτικά για τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσιφάκη λέγοντας «Πόσες δεκαετίες έχει να μπει σε αίθουσα σχολείου να κάνει μάθημα ο κ. Κοτσιφάκης;», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η προσχώρηση του πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ δυσαρέστησε και τα στελέχη της εκπαίδευσης που πρόσκεινται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Γράφει, χαρακτηριστικά, το άρθρο της «Εφημερίδας των Συντακτών» για τον Συμεών Κεδίκογλου, με τίτλο «Ο υφυπουργός της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών συστρατεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ; Εύγε!»:


«Συνάντηση με τον πρώην βουλευτή και υφυπουργό Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.


Σε δηλώσεις του ο Συμεών Κεδίκογλου σημείωσε: «Φορέας σήμερα της δημοκρατικής παράταξης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και φυσικός επικεφαλής και εκφραστής ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας. Υπηρετώντας αυτή την παράταξη όλη μου τη ζωή, έχοντας μια κρυστάλλινη διαδρομή, αισθάνομαι χρέος να ανταποκριθώ στο κάλεσμα κι ενώνω τις δυνάμεις μου για τον κοινό σκοπό. Σ αυτήν την πορεία ξανασυναντώ και καλώ παλιούς και νέους φίλους σε ελπιδοφόρους αγώνες!»


Ποιος είναι, όμως, ο Συμεών Κεδίκογλου; Για να δούμε λίγο από την κρυστάλλινη διαδρομή του κ. Κεδίκογλου και από τους παλιούς του φίλους.


Εκλέγεται για πρώτη φορά Βουλευτής Ν. Ευβοίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τον Οκτώβριο του 2009 και επανεκλέγεται στις εκλογές της 6ης Μαΐου και 17ης Ιουνίου του 2012.


Από τον Ιούνιο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2014 διετέλεσε υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων στη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με υπουργό Παιδείας τον Κ. Αρβανιτόπουλο.


ΤΟΤΕ ΙΟΥΛΙΟΣ 2013


Επί της θητείας του, τον Ιούλιο του 2013, ανακοινώνεται από το υπουργείο Παιδείας ότι τίθενται σε διαθεσιμότητα πάνω από 2.000 εκπαιδευτικοί 46 ειδικοτήτων που καταργούνται στα τεχνικά λύκεια.ΤΟΤΕ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013


Ο υφυπουργός Παιδείας κ. Κεδίκογλου σχολίασε κυνικά για τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσιφάκη ο οποίος είχε μπει ήδη σε διαθεσιμότητα μαζί με πάνω από 2.000 καθηγητές : "Πόσες δεκαετίες έχει να μπει σε αίθουσα σχολείου να κάνει μάθημα ο κ. Κοτσιφάκης;".


ΤΟΤΕ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014


«Η Τράπεζα Θεμάτων δημιουργεί ίσες ευκαιρίες για τους μαθητές». Ο Σ. Κεδίκογλου είναι ο υφυπουργός του «Νέου Λυκείου» του αντιεκπαιδευτικού νόμου ν. 4186/2013 που προέβλεπε πανελλαδικού τύπου εξετάσεις για όλες τις τάξεις μέσω «Τράπεζας Θεμάτων». Η κατάργηση του συγκεκριμένου νόμου αποτέλεσε βασικό αίτημα της ΟΛΜΕ που εκφράστηκε και μέσω των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων των καθηγητών! Κατά τον κ. Κεδίκογλου η Τράπεζα Θεμάτων «αποτελεί εργαλείο βελτίωσης της ποιότητας του εκπαιδευτικού συστήματος και διασφάλισης της ισότητας ευκαιριών πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και είναι προς όφελος των μαθητών, ιδιαίτερα αυτών που ξεκινούν από δυσμενή κοινωνική αφετηρία».


ΤΟΤΕ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014


Απειλεί με πειθαρχικό τους καθηγητές – Μαθήματα και το Πάσχα. Όσοι δεν υπακούσουν στις ρητές εντολές του υπουργείου Παιδείας, θα διωχθούν ποινικά διαλαλούσε τον Απρίλιο του 2014 ο τότε υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου (συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ), όσον αφορά στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η ΟΛΜΕ για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας στα σχολεία.


Παράλληλα ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, μιλώντας στο Star, είχε εξαπολύσει επίθεση στον τότε πρόεδρο της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσιφάκη, υπογραμμίζοντας ότι εξαργύρωσε την επανάστασή του με την υποψηφιότητα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ: «Ποια η αξιοπιστία της ΟΛΜΕ; Ο κ. Κοτσιφάκης με δικαιώνει ουσιαστικά όταν την επαναστατική γυμναστική στην αρχή της χρονιάς με τις καταλήψεις την εξαργύρωσε και είναι αυτή τη στιγμή υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ».


Για αντιδημοκρατικό κατήφορο έκανε λόγο τότε η ΟΛΜΕ, απαντώντας στις προειδοποιήσεις του υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου.


Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος έχει και όρια ανάφερε στην ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ και σημείωνε ότι ο υφυπουργός Παιδείας φρόντισε για μία ακόμα φορά να επιδείξει το αυταρχικό πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής, σπεύδοντας, να απειλήσει με πειθαρχικές διώξεις όσους εκπαιδευτικούς αρνηθούν να συμμετάσχουν στο «θέατρο» της αναπλήρωσης ωρών που χάθηκαν λόγω καταλήψεων, συμμετέχοντας στις στάσεις εργασίας που έχουν κηρύξει η ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ.


ΤΩΡΑ ΜΑΙΟΣ 2021


Καλώς ήρθατε κ. πρώην υφυπουργέ των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων και της Τράπεζας Θεμάτων! Οι λωτοφάγοι σας χαιρετούν και όλα περασμένα - ξεχασμένα».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.