Με ιδιαίτερη χαρά ο ΠΕΣΥΔΑΠ υποδέχτηκε στις εγκαταστάσεις του αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από την βουλευτή της Β΄ Πειραιά, Διαμάντω Μανωλάκου, το μέλος του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του κόμματος, Ορέστη Διαμαντόπουλο, και τον δημοτικό σύμβουλο Κορυδαλλού, Τάσο Ζερβό. 

Στη συνάντηση εργασίας που επακολούθησε με τον πρόεδρο του ΠΕΣΥΔΑΠ, Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, τον γενικό γραμματέα ΠΕΣΥΔΑΠ Γιώργο Κατσαντωνη και την πρόεδρο του Φιλοζωϊκού Σωματείου Πειραιά και μέλος της Πενταμελούς επιτροπής του ΔΙΚΕΠΑΖ Σοφία Χαλικιά, υπήρξε εκτενής συζήτηση και αλληλοενημέρωση γύρω από το σχέδιο νόμου για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα, με έμφαση σε εκείνες τις διατάξεις που διαμορφώνουν ένα  δυσμενές πλαίσιο για τους ήδη υποχρηματοδοτούμενους Δήμους.

Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ έκανε μία εκτενή αναφορά στα πεπραγμένα και στις εμπειρίες του ΠΕΣΥΔΑΠ γύρω από την φροντίδα, περίθαλψη και διαχείριση των αδέσποτων ζώων, όλα αυτά τα 19 χρόνια λειτουργίας του.

Επίσης, μεγάλο μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε και στις περιβαλλοντικές δράσεις που αναπτύσσει ο ΠΕΣΥΔΑΠ, με έμφαση στην μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του, την υπογειοποίηση των εναέριων γραμμών υψηλής τάσης που διέρχονται από κατοικημένες περιοχές, την πυροπροστασία του όρους Αιγάλεω καθώς και την οριστική «εξουδετέρωση» των ραδιενεργών καταλοίπων του επικίνδυνου ΧΑΔΑ Σχιστού. 

Όπως είπε ο Γρ. Γουρδομιχάλης, μετά από πολύχρονη προσπάθεια ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και άρχισαν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής τα έργα της τελευταίας, Δ' φάσης ολοκλήρωσης του σχεδιασμού αποκατάστασης. 

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΔΙΚΕΠΑΖ, αφιερώνοντας ικανό χρόνο τόσο για την πλήρη ενημέρωση της, όσο και για να διαπιστώσει «ιδίοις όμμασι» το επίπεδο φροντίδας, περίθαλψης και διαμονής των φιλοξενούμενων ζώων.

Για το θέμα αυτό η αντιπροσωπεία συζήτησε και με το προσωπικό του ΔΙΚΕΠΑΖ (Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων).


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.