Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του, σήμερα το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας BSH στου Ρέντη όπου έδρευε το εργοστάσιο της «Pitsos» και συνομίλησε με τους εργαζόμενους. Αφού εξήρε την προσπάθεια που κατέβαλε ο βουλευτής Β Πειραιά κ Δημήτρης Μαρκόπουλος ο υπουργός ανέφερε: Με τη συμφωνία που πετύχαμε με την «Πυραμίδα» και την BSH, θα έχουν σύντομα δουλειά, πάλι, οι απολυμένοι εργαζόμενοι από την «Pitsos», σε ένα νέο εργοστάσιο στη γραμμή παραγωγής της «Πυραμίδος»

Υπενθυμίζεται ότι τον παραγωγικό εξοπλισμό και τα εργαστήρια έρευνας, ανάπτυξης και διαχείρισης ποιότητας του εργοστασίου της «Pitsos» στου Ρέντη, έχει συμφωνήσει με την BSH να εξαγοράσει η «Πυραμίς» Μεταλλουργία προσλαμβάνοντας απολυμένους εργαζόμενους του εργοστασίου.

Ο κ. Γεωργιάδης συναντήθηκε αρχικά με τον Managing Director και CEO της ΒSH, Ιωάννη Γρατσώνη και τον Managing Director και CFO της εταιρείας, Γιώργο Φενδάκη.


Ακολούθησε, παρουσία και του δημάρχου Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Γιώργου Ιωακειμίδη, η συνάντησή του με τους απολυμένους εργαζόμενους στο εργοστάσιο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν στον υπουργό τις ευχαριστίες τους «για την πρωτοβουλία και τις προσπάθειές του στο να διασωθούν οι θέσεις εργασίες τους και εκ μέρους του σωματείου της BSH, ο πρόεδρός του, Χρήστος Αθανασιάδης απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την οποία, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, θα έχει σε περίοπτη θέση στο γραφείο του».



Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. 'Αδωνις Γεωργιάδης επισήμανε τα εξής:

«Ήρθαμε σήμερα εδώ με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης τον κύριο Παπαθανάση και τον Βουλευτή Β' Πειραιά, τον κύριο Μαρκόπουλο για να συναντήσουμε τους απολυμένους εργαζομένους από την «Pitsos» που με τη συμφωνία που πετύχαμε με την «Πυραμίδα» και την BSH, θα έχουν σύντομα δουλειά πάλι σε ένα νέο εργοστάσιο στη γραμμή παραγωγής της «Πυραμίδος».

Και γιορτάσαμε μαζί την επιτυχία που όλοι μαζί καταφέραμε γιατί αυτούς τους μήνες ήμαστε και εγώ και ο κύριος Παπαθανάσης, μετά την ενημέρωση και το ενδιαφέρον του κυρίου Μαρκόπουλου σε συνεχή επικοινωνία και επαφή μαζί τους.





Ζήσαμε την αγωνία τους για να μη χάσουν τη δουλειά τους και είμαστε ευτυχείς που συμβάλλαμε σε αυτή την επιτυχία.

Σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση ο κ Μαρκόπουλος επισήμανε τα εξής: 

Σήμερα ήταν μια ημέρα συγκίνησης. Μια ημέρα νίκης για τους εργαζόμενους της Πίτσος στο Ρέντη. Με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση επισκεφθήκαμε τη μονάδα της Πίτσος. Εκεί οι φίλοι μας, οι 300 πρώην εργαζόμενοι της μονάδας, κυριολεκτικά μας συγκλόνισαν με την αγάπη τους. Με τη ζεστασιά και την αναγνώριση των κόπων για να διασωθούν οι θέσεις εργασίας τους μετά την εξαγορά των μηχανημάτων της Πίτσος από τον όμιλο Πυραμίς του ομίλου Μπακατσελου και τη δέσμευση επαναπρόσληψης όλων τους. Ο υπουργός βραβεύτηκε με ειδική τιμητική πλακέτα για την αναγνώριση της καίριας συμβολής του στην προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία BSH - Pyramis ενώ ο Άδωνις με τη σειρά του με τίμησε προσωπικά με θερμά λόγια για τον αγώνα που έκανα μαζί με τους συνδικαλιστές σε τοπικό επίπεδο. Θα το ομολογήσω: είναι η πρώτη φορά που βούρκωσα. Έχοντας λαϊκή συνείδηση και προερχόμενος από εργατική οικογένεια, θεωρώ πως η λαϊκή ΝΔ είναι το κόμμα που δίνει λύσεις στα προβλήματα των εργαζόμενων. Δεν ξεχνάμε από που ξεκινήσαμε, δεν ξεχνάμε τους συμπολίτες μας που υποφέρουν.


Πήγαν όλα καλά, θα κάνουμε ακόμα καλύτερα».

Εκ μέρους των μέχρι πρότινος εργαζομένων δηλώσεις έκαναν ο Νίκος Λιανός, ο Δημήτρης Καβούλης και ο Εμμανουήλ Φράγκος οι οποίοι ευχαρίστησαν τον υπουργό Ανάπτυξης, 'Αδωνι Γεωργιάδη , τον αν. υπουργό Ν. Παπαθανάση και τον βουλευτή Β' Πειραιά, Δ. Μαρκόπουλο για την βοήθεια και οι οποίοι , όπως είπαν , ήταν αρωγοί δίπλα στους εργαζόμενους.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.