Ολοκληρώθηκε ο μαθητικός διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί από το δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης επί τη ευκαιρία της συμπλήρωσης των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Ο Δήμος, έχοντας λάβει την έγκριση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, προκήρυξε γραπτό Δημοτικό Μαθητικό Διαγωνισμό  για τις τρεις τάξεις των Λυκείων του Δήμου μας στον οποίο έλαβαν μέρος πάνω από 20 μαθητές. Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση όλων των ομάδων που συγκροτούν τον κοινωνικό ιστό της τοπικής μας κοινωνίας, αλλά ιδιαιτέρως η ευαισθητοποίηση των νέων ανθρώπων και δη των μαθητών. Το θέμα της εργασίας ήταν ξεχωριστό για κάθε τάξη και ειδικότερα:

  • Α. Για τη Γ’ Τάξη του Λυκείου διαγωνισμός, με θέμα : «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ, Ο ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ, Ο ΕΘΝΕΓΕΡΤΗΣ».

  • Β. Για την Β’ Τάξη του Λυκείου διαγωνισμός, με θέμα : «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ, Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821. Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΟΛΔΟΒΛΑΧΙΑ». 

  • Γ. Για την Α΄ Τάξη του Λυκείου διαγωνισμός, με θέμα : «Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1821».

Οι εργασίες αξιολογήθηκαν από τριμελή Επιτροπή, αποτελούμενη από Εκπαιδευτικούς. Οι τρεις καλύτερες εργασίες από κάθε τάξη θα βραβευτούν σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 και ώρα 20.00  στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο, θεατρική σκηνή «Σοφία Βέμπο»  (Μεγάλου Αλεξάνδρου 24, Αμπελόκηποι) με σχετικό έπαινο αλλά και με το οικονομικό έπαθλο χιλίων ευρώ (1.000 €) η πρώτη καλύτερη, οκτακοσίων ευρώ (800 €) η δεύτερη καλύτερη και πεντακοσίων ευρώ (500 €) η τρίτη καλύτερη. Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες θα λάβουν αναμνηστικό τίτλο συμμετοχής τους στο διαγωνισμό.  Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές και τις μαθήτριες που έλαβαν μέρος και παρέδωσαν εξαιρετικές ομολογουμένως εργασίες, τους εκπαιδευτικούς καθώς και τα μέλη της επιτροπής.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.