«Η 3η Ιουνίου έχει οριστεί από τον Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου (World Bicycle Day). Ο εορτασμός της ημέρας αυτής δίνει την ευκαιρία στα κράτη – μέλη του Ο.Η.Ε. στους φορείς αυτοδιοίκησης και σε φορείς πολιτών να διοργανώνουν εκδηλώσεις και δραστηριότητες με στόχο την ανάπτυξη μιας κουλτούρας ποδηλασίας στην κοινωνία και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Το ποδήλατο είναι ένα απλό, προσιτό, αξιόπιστο και κυρίως φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο. Βοηθάει τους ανθρώπους σ΄έναν υγιή τρόπο ζωής αλλά κυρίως προάγει τον σεβασμό για το περιβάλλον και έχει θετικό αντίκτυπο στο κλίμα. 

Η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου μας ενθαρρύνει όλους να προωθήσουμε τη χρήση ποδηλάτου ως μέσο προώθησης της αειφόρου ανάπτυξης, ενίσχυσης της εκπαίδευσης , την προώθηση της υγείας, την πρόληψη ασθενειών καθώς επίσης την αμοιβαία κατανόηση και τον σεβασμό προς τους συνανθρώπους μας αλλά και κυρίως προς το περιβάλλον μας.

Πάνω σε ένα ποδήλατο ανακαλύπτουμε ξανά την αξία του να ζεις σε Δήμους με πράσινο,  με  πεζοδρόμους,  που μπορούν να κυκλοφορούν οι πολίτες με άνεση και ασφάλεια, με διαδρομές που θα μπορούμε να κάνουμε ποδήλατο, με περισσότερους ελεύθερους ανοιχτούς δημόσιους χώρους, που όλοι θα μπορούν να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους και να αθληθούν χωρίς περιορισμούς.

Η προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών και της νέας γενιάς , γίνεται για να υπογραμμίσουμε τη σημασία που δίνουμε ως  Αυτοδιοικητικοί, στην μετά κορωνοϊό εποχή, στην υιοθέτηση ενός νέου, πιο ανθρώπινου μοντέλου ζωής στους Δήμους μας».


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.