Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν απευθύνει διάγγελμα στον γαλλικό λαό, την ώρα που η υγειονομική κατάσταση επιδεινώνεται στη χώρα εξαιτίας της παραλλαγής Δέλτα.


Ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να ανακοινώσει λεπτομερώς τα μέτρα που θα αποφασιστεί να ληφθούν κατά τη διάρκεια έκτακτου συμβουλίου στο Μέγαρο των Ηλυσίων.


«Καταφέραμε να ελέγξουμε την πανδημία» είπε, ξεκινώντας το διάγγελμά του, ο Εμανουέλ Μακρόν, γεγονός που απέδωσε στις «μοναδικές προσπάθειες» των υγειονομικών. Στη συνέχεια, ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η γαλλική οικονομία άντεξε την κρίση της πανδημίας και πως η Γαλλία είναι η πιο «ελκυστική» οικονομία μεταξύ της Ευρώπης.


Η εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα αλλάζει τη διαχείριση, όπως σημείωσε ο Μακρόν, αναφερόμενος και εκείνος στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο χωρίς θεατές εξαιτίας του κορωνοϊού.«Όσο περισσότερο εμβολιαζόμαστε, θα περιορίζουμε τις νοσηλείες και άλλες ενδεχομένως πιο επικίνδυνες μεταλλάξεις» είπε ο Μακρόν, ο οποίος έβαλε ως στόχο το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού μέσα στο καλοκαίρι. «Πρέπει να οδηγηθούμε στον εμβολιασμό όλων των Γάλλων πολιτών», είπε.


Υποχρεωτικός εμβολιασμός για εργαζόμενους που έρχονται σε επαφή με ευπαθείς ομάδες

Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των εργαζομένων που έρχονται σε επαφή με ευπαθείς ομάδες -υγειονομικοί, εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας και γηροκομεία- και ανακοίνωσε ένα περιθώριο ως τις 15 Σεπτεμβρίου για τον εμβολιασμό τους.


Από την ημερομηνία αυτή και μετά οι γαλλικές αρχές θα ξεκινήσουν ελέγχους στους χώρους εργασίας προκειμένου να ελέγξουν εάν οι ομάδες αυτές εργαζομένων έχουν εμβολιαστεί.


Πιστοποιητικό εμβολιασμού παντού, λέει ο Μακρόν

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι απαραίτητο για την είσοδο σε κάθε εκδήλωση όπου συγκεντρώνονται περισσότεροι από 50 πολίτες από τις 21 Ιουλίου. Αυτό σημαίνει πως οι πολίτες θα πρέπει είτε να έχουν εμβολιαστεί, είτε να διαθέτουν πρόσφατο αρνητικό τεστ για να μπορούν να έχουν πρόσβαση.


«Από την 1η Αυγούστου το Green Pass θα είναι υποχρεωτικό σε καφέ, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα, νοσοκομεία, ΚΑΠΗ, αλλά και σε αεροπλάνα, τρένα και αυτοκίνητα για μεγάλες διαδρομές» εξήγησε ο Εμανουέλ Μακρόν, και πρόσθεσε: «Μόνον οι εμβολιασμένοι ή όσοι διαθέτουν αρνητικό τεστ θα έχουν πρόσβαση σε αυτούς τους χώρους, είτε είναι πελάτες, χρήστες ή εργαζόμενοι».

«Θα διευρύνουμε την υποχρέωση του πιστοποιητικού όσο περισσότερο γίνεται, προκειμένου να σας ωθήσουμε να εμβολιαστείτε», σημείωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είπε πως, παρ' όλα αυτά, ο εμβολιασμός δεν καθίσταται υποχρεωτικός για τον γενικό πληθυσμό.

Επιπλέον, τόνισε πως από το φθινόπωρο τα μοριακά τεστ, που παρέχονται δωρεάν στους πολίτες σήμερα, θα γίνονται επί πληρωμή, με στόχο να αυξηθούν οι εμβολιασμοί και όχι τα τεστ κορωνοϊού.


Ο Γάλλος πρόεδρος απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα στον γαλλικό λαό, αναφορικά με τα νέα μέτρα της κυβέρνησής του προκειμένου να αναχαιτιστεί η μετάλλαξη Δέλτα.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.