Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τα μαϊμού πιστοποιητικά εμβολιασμού – Πιθανή η άσκηση ποινικών διώξεων και στους εικονικά εμβολιασθέντες - Άφαντη η υπάλληλος που φέρεται ως πρωταγωνίστρια του σκανδάλου

Όλα τα στοιχεία για τους εικονικούς εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Παλαμά στην Καρδίτσα εξετάζουν οι αρχές, που επιχειρούν να εντοπίσουν τυχόν μεγάλο κύκλωμα που εξέδιδε «μαϊμού» βεβαιώσεις εμβολιασμού.


Οι κάτοικοι της κοινότητας, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ δεν ξεπερνούν τις 6.000. Ωστόσο στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας έχουν γίνει 40.000 εμβολιασμοί (!). Τα επιπλέον εμβόλια φέρονται ότι έγιναν σε πολίτες από τη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα από περιοχή όπου κατάγεται η υπάλληλος που φέρεται ότι είναι η πρωταγωνίστρια του σκανδάλου.


Οι αρχές εκτιμούν ότι η υπάλληλος ενδέχεται να έδινε σε συντοπίτες της τις βεβαιώσεις εμβολιασμού, γι' αυτό και στο στόχαστρό τους βρίσκεται η πόλη καταγωγής της.


Πώς δρούσε η υπάλληλος με τη συνεργό της


Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η φερόμενη ως δράστιδα διοικητική υπάλληλος είχε ως συνεργό τουλάχιστον μία νοσηλεύτρια, από την οποία είχε πάρει κωδικούς, προβαίνοντας στη συνέχεια στην επιβεβαίωση των εικονικών εμβολιασμών.


Οι τουλάχιστον 47 εμβολιασθέντες οι οποίοι είναι μόνο για τον Αύγουστο και φέρονται να έχουν εμβολιαστεί εικονικά. Ωστόσο, οι αρχές δεν αποκλείουν ότι ο αριθμός των μαϊμού πιστοποιητικών ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος και πριν από το συγκεκριμένο μήνα.


Από τους κωδικούς, οι αρχές έχουν διαπιστώσει την ταυτότητα του χρήστη που οδηγούν στη νοσηλεύτρια που φέρεται ως συνεργός και έκανε την επιβεβαίωση του εμβολιασμού. Η ίδια θα δώσει εξηγήσεις τις επόμενες ημέρες.Ποινικές διώξεις ακόμη και στους εικονικά εμβολιασθέντες


Η άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος, με βάσει τις διατάξεις για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού δεν αποκλείεται να γίνει εντός των επόμενων ημερών.


Με τον τρόπο αυτό θα καταστεί εφικτή η άρση του τραπεζικού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθούν αδικαιολόγητες εισροές χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων και αν διαπιστωθεί ότι κάποιοι –τουλάχιστον 47- εικονικά εμβολιασθέντες έχουν δώσει χρήματα προκύπτει οικονομική συναλλαγή, ενώ θα ερευνηθεί αν υπάρχει ευρύτερο κύκλωμα. Δεν αποκλείεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις και στους εικονικά εμβολιασθέντες.


Την ίδια στιγμή, άφαντη παραμένει η υπάλληλος που φέρεται να έχει κάνει τους εικονικούς εμβολιασμούς.

Το στοιχείο που πρόδωσε τους εικονικούς εμβολιασμούς


Οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τις έρευνες εξετάζουν προσωπικά όλα τα στοιχεία. Το περασμένο Σάββατο, το Κέντρο Υγείας έκλεισε με έναν αριθμό εμβολιασμών, ωστόσο περίσσευαν δύο εμβόλια. Αυτό ήταν και το στοιχείο που πρόδωσε τη φερόμενη ως δράστιδα.


Έφτασαν δε στις βεβαιώσεις που φέρονταν να έχουν κάνει οι εμβολιασθέντες και διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε σφραγίδα, οπότε ξεκίνησε η διαδικασία ειδοποιήθηκε η διοίκηση του κέντρου υγείας και στη συνέχεια η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ και έχουμε την ΕΔΕ.


Τη Δευτέρα ο διοικητής της ΥΠΕ Φώτης Σερέτης θα καταθέσει τα πρώτα στοιχεία στον εισαγγελέα Καρδίτσας . Επίσης, θα κάνει μηνύσεις στα δεκάδες άτομα που γνώριζαν ότι έχουν πλαστό πιστοποιητικό και κυκλοφορούν γνωρίζοντας ότι μπορούν να μολύνουν με τον ιό, κάτι που έχει ζητήσει και ο υπουργός Υγείας.


Νέο, πιο αυστηρό νόμο που θα περιλαμβάνει το αδίκημα των εικονικών εμβολιασμών, προανήγγειλε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας. «Έρχεται ειδικός νόμος για μαϊμού εμβολιασμούς» τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.