Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας έκανε γνωστό ότι τα κρούσματα είναι 1.925 και οι νοσηλείες 157, ενώ τον Δεκέμβριο του 2020, όταν τα κρούσματα ήταν περίπου στα ίδια επίπεδα με τα σημερινά, οι νοσηλείες ανέρχονταν σε 895

Εν μέσω σφοδρής επέλασης του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, με το ιικό φορτίο να ανεβαίνει σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες και τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο να ανέρχονται σε 349, ο δήμαρχος της πόλης έστειλε μήνυμα για διενέργεια περισσότερων εμβολιασμών. 


Κάλεσμα απηύθυνε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας στην τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.


«Το μήνυμα που μεταφέρω είναι σαφές: παίρνουμε την υγεία στα χέρια μας, κρατάμε όλους τους κανόνες, μάσκες και αποστάσεις, και προφανώς εμβολιαζόμαστε. Γιατί πιστεύω ότι όλοι θέλουμε την οικονομία, την εκπαίδευση, όλες τις λειτουργίες της πόλης μας ανοιχτές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας ότι είναι αναγκαίο να καταβληθούν προσπάθειες, ώστε να «φτάσουμε τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμών που καταγράφονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».


«Καλώ κάθε συμπολίτη μου, κάθε Έλληνα, να εμβολιαστεί, να γευτεί αυτό το δώρο απέναντι στην υγεία του αλλά και απέναντι στους συμπολίτες του, το οποίο αντιστοιχεί και στη δυνατότητά του να συμμετέχει σε κάθε είδους εκδήλωση και κοινωνική δραστηριότητα», πρόσθεσε ο κ.Ζέρβας.


Ο ίδιος ανέφερε ότι, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που λαμβάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε μια αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού της τάξης του 20%, αλλά οι νοσηλείες παραμένουν σχετικά σταθερές. Ειδικότερα, ο κ. Ζέρβας έκανε γνωστό ότι τα κρούσματα είναι 1.925 και οι νοσηλείες 157, ενώ τον Δεκέμβριο του 2020, όταν τα κρούσματα ήταν περίπου στα ίδια επίπεδα με τα σημερινά, οι νοσηλείες ανέρχονταν σε 895.


«Όλα αυτά καταδεικνύουν ένα και μόνο γεγονός: ότι μοναδικό και ισχυρό μας όπλο είναι ο εμβολιασμός», σημείωσε ο κ. Ζέρβας, προσθέτοντας ότι «όσο περισσότεροι εμβολιαζόμαστε τόσο μικρότερη είναι η πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία και τόσο λιγότεροι είναι οι περιορισμοί».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.