Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης με εντολή του προέδρου κ. Μιχάλη Ζορπίδη και μέσω της επιτροπής Αγοράς, πραγματοποιεί παρέμβαση ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα ηλεκτροδότησης εξωτερικών χώρων που αντιμετωπίζουν επαγγελματίες εστίασης, με έδρα την πλατεία Αριστοτέλους.

Το ΕΕΘ, εγκαίρως με επιστολή του προς την Αντιπεριφερειάρχη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου στις 30 Ιουλίου 2021, επισήμανε το συγκεκριμένο πρόβλημα, ενώ ανταποκρίθηκε άμεσα, στο καθυστερημένο ωστόσο κάλεσμα των επαγγελματιών για τη συνδρομή του ως θεσμικό όργανο του κράτους.

Ως εκ τούτου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Λευτέρης Γεωργιάδης, παρουσία του κ. Σωτήρη Τοζακίδη, μέλους της επιτροπής και του Δ.Σ. του ΕΕΘ, πραγματοποίησε σύσκεψη με επαγγελματίες εστίασης που δραστηριοποιούνται στην πλατεία Αριστοτέλους και αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση των εξωτερικών τους χώρων, οι οποίοι πλέον βρίσκονται στο σκοτάδι.
Κατόπιν της συνάντησης αυτής, το ΕΕΘ απέστειλε επιστολή προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα και Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, επισημαίνοντας το μεγάλο πρόβλημα λειτουργίας που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίες μάλιστα ήταν επί μήνες κλειστές λόγω των μέτρων προστασίας από την πανδημία, όπως και τα φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού που έχουν προκύψει, προτείνοντας για την ταχύτερη επίλυση του προβλήματος, να συμπεριληφθεί στο τρέχον νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπό τον τίτλο «Αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός του ρυθμιστικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας του υπαίθριου εμπορίου, ρυθμίσεις για την άσκηση ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων στην εκπαίδευση, βελτιώσεις στην επιμελητηριακή νομοθεσία και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων», νομοθετική διάταξη που να επιτρέπει την αδειοδότηση ηλεκτροδότησης των εξωτερικών κοινόχρηστων δημοτικών χώρων που μισθώνονται από τους ΟΤΑ και το δημόσιο, εφόσον τηρούνται όλες οι νόμιμες προδιαγραφές ασφάλειας της εγκατάστασης.

Η επιστολή αυτή κοινοποιήθηκε επίσης προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα και την Αντιπεριφερειάρχη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.