Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στον «Διάλογο Περιφερειακής Πολιτικής με Νομοθέτες από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη σχετικά με τη δίωξη, την αποκατάσταση και την επανένταξη αλλοδαπών τρομοκρατών» που διοργανώθηκε από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).


Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του ο κύριος Βορίδης ανέπτυξε το συνεκτικό σχέδιο που εφαρμόζει η χώρα μας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας έχοντας στην αιχμή του τη θωράκιση των συνόρων της πατρίδας μας. Στην κατεύθυνση αυτή ο Υπουργός επεσήμανε ότι η χώρα μας έχει βελτιστοποιήσει τον έλεγχο εισόδου στα σύνορά της, αξιοποιώντας αφενός τα βιομετρικά δεδομένα και αφετέρου τη βάση δεδομένων της Ιντερπόλ μέσω της οποίας χαρτογραφούνται οι κινήσεις των τρομοκρατών.


Παράλληλα, ο Υπουργός υπογράμμισε την αναγκαιότητα να ληφθούν μέτρα που θα αφορούν στον σωφρονισμό εκείνων που συλλαμβάνονται για τρομοκρατία και σημείωσε ότι απαιτείται από τα κράτη ένα κοινό πεδίο δράσης σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά κυρίως σε περιφερειακό, για να δοθούν επαρκείς λύσεις πάνω σε αυτό το ζήτημα.


Τέλος, πρότεινε τη δημιουργία ενός προγράμματος σε επίπεδο Δήμων που θα αντιμετωπίζει τα θέματα του βίαιου εξτρεμισμού και του ριζοσπαστισμού που οδηγούν στην τρομοκρατία τη στιγμή που αυτά εμφανίζονται στην κοινωνία. 


«Ακριβώς επειδή οι Δήμοι, οι Κοινότητες και οι Δήμαρχοι είναι πολύ κοντά στην κοινωνία και γνωρίζουν τι γίνεται σε συνεργασία με την αστυνομία και ειδικούς επιστήμονες θα μπορούσαμε να λάβουμε μέτρα πρόληψης της εγκληματικότητας και να σταματήσουμε τα φαινόμενα αυτά πριν φτάσουν στο επίπεδο της τρομοκρατίας» δήλωσε.


Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βορίδης έχει διατελέσει Πρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής όπως επίσης και Πρόεδρος της ειδικής επιτροπής για τη μετανάστευση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ. Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ αποτελεί τον κοινοβουλευτικό βραχίονα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.