Σε απάντηση των ισχυρισμών του Τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη επισημαίνονται τα εξής:


Ο κ. Ζαχαριάδης είτε δεν άκουσε καλά είτε, χειρότερα, δεν κατάλαβε αυτό που ανέφερε για πολλοστή φορά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και επανέλαβε ο κ. Βορίδης: Δεν πρόκειται να υπάρξει άλλο «λοκντάουν» στη χώρα.


Αντιλαμβανόμαστε ωστόσο ότι για εκείνους που από την αρχή της πανδημίας ψαρεύουν στα θολά νερά των αντιεμβολιαστών ένα τέτοιο σενάριο θα ήταν καλοδεχούμενο.


Αναφορικά με την αιφνίδια ευαισθησία του κ. Ζαχαριάδη για τα θέματα του Υπουργείου Εσωτερικών είναι τουλάχιστον φαιδρό να επιδιώκει την επαναφορά του καθεστώτος της έκτακτης τηλεργασίας όταν πάνω από το 80% των δημοσίων υπαλλήλων είναι εμβολιασμένοι, οι δε υπόλοιποι υποβάλλονται σε δύο διαγνωστικούς ελέγχους κάθε εβδομάδα προκειμένου να προσέλθουν στην εργασία τους.


Ο επιδημιολογικός έλεγχος και η τήρηση των μέτρων διεξάγεται συστηματικά από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, έχουν δε πραγματοποιηθεί πάνω από 18.000 έλεγχοι στους οποίους παρατηρείται υψηλό ποσοστό συμμόρφωσης των υπαλλήλων. Ενημερώνουμε παράλληλα πως σε ό,τι αφορά τις σχολικές καθαρίστριες, οι ισχυρισμοί του έχουν ήδη απαντηθεί καθώς με  την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου υπήρξε αύξηση τόσο του αριθμού τους όσο και των απολαβών τους.


Δυστυχώς, η εκκωφαντική πραγματικότητα διαψεύδει κατηγορηματικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Ως εκ τούτου, είναι σαφές ότι ο κ. Ζαχαριάδης δεν ρωτάει για να λάβει απαντήσεις γιατί η πραγματικότητα δεν τον συμφέρει και συνεπώς δεν τον ενδιαφέρει.





Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.