Με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Παπαγεωργίου συναντήθηκαν οι Δήμαρχοι Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, Π.Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, Ν.Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης και ο Αντιδήμαρχος Καλλιθέας Νίκος Σκανδαλάκης, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο.


Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά τα θέματα Πολιτικής Προστασίας που απασχολούν τους τέσσερις Δήμους, και ιδιαίτερα τα ζητήματα σχετικά με τα όμβρια ύδατα, την αντιπλημμυρική προστασία, τα ρέματα και την πυροπροστασία.


Ειδικά για την πυροπροστασία, οι τέσσερις Δήμοι ζήτησαν να μην εξαιρούνται από τη σχετική χρηματοδότηση που λαμβάνουν όλοι οι άλλοι Δήμοι της Ελλάδας για να αναπτύσσουν δράσεις πυροπροστασίας, όπως είναι οι αποψιλώσεις αδόμητων χώρων, οι εγκαταστάσεις συστημάτων πυρόσβεσης σε κοινόχρηστους χώρους, η αγορά οχημάτων και μέσων πυρόσβεσης (υδροφόρες κ.λπ.), η κατάρτιση και εκπαίδευση εθελοντών πυροσβεστών κ.λπ..


Για το τελευταίο ζήτημα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου συμφώνησε ότι πρόκειται για αστοχία που πρέπει να διορθωθεί και δεσμεύθηκε να προχωρήσει σε σχετικές ενέργειες. Επίσης, ενημέρωσε τους Δημάρχους ότι ετοιμάζεται πρόγραμμα εκπαίδευσης των εθελοντών δασοπυροσβεστών, ώστε όσοι πολίτες επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν να είναι καταρτισμένοι και να μπορούν με ασφάλεια να προσφέρουν.


Ο Δήμαρχος Αλίμου ευχαρίστησε θερμά τους συναδέλφους Δημάρχους αλλά και τον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου για την εποικοδομητική συνεργασία.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.