Με μεγάλη επιτυχία και θερμή συμμετοχή από πολίτες και σχολεία της περιοχής, ολοκληρώθηκε η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση συσκευασιών στους, γνωστούς σε όλους μας, «μπλε κάδους», που διοργανώθηκε από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) με την υποστήριξη του ΣΚΑΪ. 

  Οι μαθητές των σχολείων της περιοχής, παίζοντας με το ''Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης'' και οι πολίτες μέσα από το ειδικό ενημερωτικό περίπτερο που στήθηκε για το σκοπό αυτό, με σύνθημα «Ανακύκλωσε στους Μπλε Κάδους του Δήμου σου!» γνώρισαν τα οφέλη της ανακύκλωσης και του διαχωρισμού των υλικών και πως να ανακυκλώνουν σωστά συσκευασίες από πλαστικό, γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο.

    Μετά το πέρας της δράσης, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος πραγματοποίησε τη κλήρωση του διαγωνισμού για τα 2 ηλεκτρικά ποδήλατα, τα οποία κέρδισαν μαθητές των σχολείων της περιοχής, ενώ δήλωσε σχετικά: «Η διαλογή στη πηγή μας δίνει τη δυνατότητα να διαχωρίσουμε από τα σύμμεικτα απορρίμματα μας, αυτά που μπορούν να ανακυκλωθούν, να επαναχρησιμοποιηθούν και να αποφύγουν τη ταφή. Ο Δήμος μας, είναι σήμερα από τους πρώτους Δήμους στη χώρα, καθώς το ποσοστό εκτροπής των απορριμμάτων από την ταφή, ξεπερνά το 30%, ενώ στοχεύουμε να ξεπεράσουμε το 70% μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.» 

 Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=8WBtdlrmodU 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.