Σύσκεψη του υπουργείου Υγείας με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου

Σύσκεψη σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, με βασικό θέμα την επικείμενη επίταξη, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του ΕΣΥ. Παρούσα στη σύσκεψη ήταν και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.


Πλεύρης και Γκάγκα κάλεσαν τους γιατρούς να ενισχύσουν οικειοθελώς το Σύστημα Υγείας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η πολιτεία θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε επίταξη των υπηρεσιών τους. 


Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο κ. Πλεύρης δήλωσε: «Υπάρχουν περιοχές που είμαστε κοντά να οδηγηθούμε σε επίταξη υπηρεσιών. Η επιθυμία μας είναι μέχρι και την τελευταία στιγμή - και υπάρχει η συνδρομή αυτή από τους συλλόγους - είναι να λυθεί αυτό το θέμα χωρίς να χρειαστεί να πάμε ως εκεί. Η πραγματικότητα είναι πως υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές που είναι θέμα χρόνου να καλυφθούν άμεσα αυτά τα κενά».


Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ανέφερε: «Κάθε γιατρός που προστίθεται στο σύστημα και προστίθενται καθημερινά γιατροί, την απωθεί στο μέλλον ή την απωθεί σε μέλλον που δεν θα υπάρξει ποτέ. Αυτό ελπίζουμε και προσπαθούμε. Έχω την αίσθηση ότι δεν θα ακούσουμε τα δυσάρεστα στο μέλλον».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.