Στην υλοποίηση μιας νέας υπηρεσίας προχωρά ο Δήμος Ιλίου με τίτλο «Πιλοτικές Δράσεις για την Προώθηση των Ευπαθών Ομάδων και των Νέων στην Απασχόληση», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο Διαδημοτικού Κοινωνικού Δικτύου «ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ», με φορέα λειτουργίας τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας του Δήμου.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο έργο, το οποίο αφορά στην ανάπτυξη και εφαρμογή πιλοτικών δράσεων ενημέρωσης και παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής, με στόχο την προετοιμασία και την προώθηση των ευπαθών ομάδων που βρίσκονται σε εργασιακή ηλικία, καθώς και των νέων στην απασχόληση και στην επιχειρηματικότητα. Ειδικότερα, αφορά στη συμβουλευτική, ενδυνάμωση, υποστήριξη των ανέργων καθώς και τη δικτύωση με επιχειρήσεις.

Η εναρκτήρια παρουσίαση του έργου θα γίνει διαδικτυακά, την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 11:00 - 12:00 ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την παρακολουθήσουν στον παρακάτω σύνδεσμο: 

https://us02web.zoom.us/j/85709013598?pwd=eXlFK3FIeU5ZdWYyTDlrQlZSRHA1Zz09

Το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΚΤ, Ε.Π. «Αττική 2014 - 2020» και από εθνικούς πόρους. Φορέας Χρηματοδότησης είναι η Περιφέρεια Αττικής, η οποία στηρίζει χρηματοδοτικά τις ΟΧΕ/ΒΑΑ, με ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης τον ΑΣΔΑ.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Η κρίση της απασχόλησης των νέων αποτελεί εθνική αλλά παγκόσμια πρόκληση και η ανάγκη να τους παρέχεται μια αξιοπρεπή εργασία είναι επιτακτική. Εξίσου σημαντική είναι και η προώθηση στην εργασία των ευπαθών ομάδων που μπορούν να εργαστούν, με την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και δράσεων οι οποίες θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητα αλλά και τις διεξόδους αναζήτησης ευκαιριών. Οι νέοι αντιπροσωπεύουν την υπόσχεση της αλλαγής του κόσμου προς το καλύτερο, για αυτό και η επένδυση σε εκείνους σημαίνει επένδυση στο παρόν και το μέλλον των κοινωνιών μας».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.