Χιλιάδες μετανάστες, κυρίως από τη Μέση Ανατολή, έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα και προσπαθούν εδώ και εβδομάδες να περάσουν στην Πολωνία – Κατηγορούν τη Λευκορωσία ότι σπρώχνει τους μετανάστες για να αποσταθεροποιήσει την ΕΕ 

Χρήση δακρυγόνων και κανονιών νερού έκαναν οι πολωνικές δυνάμεις ασφαλείας κατά μεταναστών που προσπαθούσαν να εισέλθουν στη χώρα από τα σύνορα με τη Λευκορωσία.


Βίντεο δείχνει μετανάστες να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα στις πολωνικές δυνάμεις, που φρουρούν ένα οχυρωμένο συνοριακό πέρασμα.


Εδώ και εβδομάδες, χιλιάδες μετανάστες, κυρίως από τη Μέση Ανατολή, έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα της Λευκορωσίας, σε μια προσπάθεια να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το καθεστώς Λουκασένκο διαψεύδει τις κατηγορίες ότι υποκινεί τους μετανάστες, για να αποσταθεροποιήσει την ΕΕ. Οι σχέσεις ΕΕ – Λευκορωσίας είναι τεταμένες, από τότε που ο Αλεξάντερ Λουκασένκο κήρυξε τη νίκη σε απαξιωμένες προεδρικές εκλογές πέρυσι και προσπάθησε να φιμώσει τις αντιδράσεις, διαλύοντας μαζικές διαδηλώσεις και συλλαμβάνοντας πολιτικούς αντιπάλους, με αποτέλεσμα οι Βρυξέλλες να επιβάλλουν κυρώσεις.


Προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα


Μέχρι στιγμής αυτό το μήνα έχουν καταγραφεί πάνω από 5.000 προσπάθειες μεταναστών να περάσουν τα σύνορα από τη Λευκορωσία προς την Πολωνία, έναντι μόλις 88 τον περασμένο χρόνο, αναφέρει η πολωνική πλευρά. Οι μετανάστες, μεταξύ των οποίων και παιδιά, ζούσαν σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς σε συνθήκες παγετού. Τις τελευταίες ημέρες κατευθύνονται σε μία διάβαση στη βορειοδυτική Λευκορωσία.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.