Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης παρευρέθη ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος με αφορμή την εορτή των Τριών Παίδων Εν Καμίνω Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος

Παρουσία του Πρόεδρου του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), Αντιδημάρχου Πεντέλης, Πρόεδρου της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Αντιπρόεδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμου, της Δημάρχου Πεντέλης Δήμητρας Κεχαγιά, της Αντιδημάρχου Πεντέλης Αναστασίας Κοσμοπούλου και του Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Ξανθάκου, τελέσθηκε  αγιασμός σήμερα 17 Δεκεμβρίου 2021,  για τον εορτασμό των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, Αγίων «Τριών Παίδων εν Καμίνω», στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Δήμου Πεντέλης.

Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω ήταν τρία Εβραιόπουλα, ο Ανανίας, ο Αζαρίας και ο Μισαήλ, που κατάγονταν από βασιλικό γένος και ζούσαν στα Ιεροσόλυμα. Όταν η πόλη τους κυριεύτηκε από τον βασιλιά των Βαβυλωνίων, Ναβουχοδονόσορα Β’ τον Μέγα (634-562 π.Χ), τα τρία παιδιά σύρθηκαν αιχμάλωτα στη Βαβυλώνα μαζί με τον φίλο τους Δανιήλ, τον μετέπειτα προφήτη. Εκεί ξεχώρισαν για τη φρόνηση και την αρετή τους και ο βασιλιάς τους διόρισε επιστάτες στην Αυλή του.


Όμως, όταν αρνήθηκαν να προσκυνήσουν τη χρυσή εικόνα του, ο Ναβουχοδονόσωρ εξοργίστηκε και διέταξε να τους ρίξουν σ’ ένα ιδιαίτερα πυρακτωμένο καμίνι. Τότε εμφανίστηκε άγγελος Κυρίου και τους προστάτευσε, απλώνοντας πάνω τους τις φτερούγες του και μεταβάλλοντας τη φωτιά σε δροσιά.

Έκπληκτος ο Ναβουδονόσωρ από το θαύμα που συντελέστηκε ενώπιόν του, ομολόγησε ότι ο Θεός  είναι μεγάλος και τους χάρισε τη ζωή. Έκτοτε, οι «τρεις παίδες» έζησαν εν ειρήνη. Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω είναι οι προστάτες Άγιοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελλάδας και Κύπρου.


Με τη λήξη της λιτής τελετής, που τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά του  covid-19, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμου δήλωσε:

«Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω είναι οι  Προστάτες  της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελλάδας και Κύπρου. Το περιστατικό με τους Τρεις Παίδες προβάλλει την αξία της πίστης και θεωρήθηκε από την εκκλησία μας  ως προεικόνιση της «εις Άδου καθόδου» του Ιησού Χριστού, όπως τα τρία αυτά παιδιά διασώθηκαν από τη φωτιά, έτσι και ο Χριστός με την τριήμερη παραμονή του στον τάφο, διασώθηκε από τον Άδη συντρίβοντας  το βασίλειο του.  

Τιμώντας  την προσφορά του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης και του Πυροσβεστικού Σώματος στην ευρύτερη περιοχή της Βορειανατολικής Αττικής,  παρευρεθήκαμε σήμερα την ημέρα εορτής των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος στον αγιασμό που τελέσθηκε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης .

Ευχαριστήσαμε ολόψυχα τους Εθελοντές του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης και τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος  για την πολύτιμη δράση και βοήθειά τους στην ευρύτερη περιοχή και τους ευχηθήκαμε ολόψυχα να έχουν πάντα  υγεία και επιτυχίες στα περιστατικά που επιχειρούν».


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.