Ο Πρόεδρος κ. Μιχάλης Ζορπίδης, και η Διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης συγχαίρουν το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και Υπεύθυνο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Ε.Ε.Θ. κ. Κυριάκο Μερελή, για την εκλογή του στη θέση του Αντιπροέδρου (Γ) της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής, του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου  (ICC) .

Πρόκειται για τον παγκόσμιο επιχειρηματικό οργανισμό, με έδρα το Παρίσι και Επιτροπές σε τουλάχιστον 100 διαφορετικές χώρες, που εκφράζει με κύρος τις επιχειρήσεις από όλους τους τομείς δραστηριοτήτων, έχοντας ως βασική του αποστολή την υποστήριξη του επιχειρηματικού κόσμου και την προώθηση του ελεύθερου διεθνούς εμπορίου και των επενδύσεων. 


Η συμμετοχή του κ. Μερελή στο Δ.Σ. του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC HELLAS ) ήδη από το 2018, με την ιδιότητα  του οικονομικού επόπτη, αποτελούσε μια σημαντική εκπροσώπηση για το Ε.Ε.Θ. και παράλληλα διεθνή αναγνώριση του ρόλου του, καθώς και των επιχειρηματικών ευκαιριών που προσφέρει η Θεσσαλονίκη.


Η αναβάθμιση του μέλους της Διοικητικής μας  Επιτροπής, σε Αντιπρόεδρο (Γ) του ICC, κατά την πρόσφατη συγκρότηση σε σώμα του νέου διοικητικού του συμβουλίου, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Ε.Ε.Θ, καθώς αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο το επίπεδο εκπροσώπησης του, αλλά και τη διεθνή του εικόνα.


Ταυτόχρονα, μέσω της συμμετοχής του κ. Μερελή στο Διεθνές Εμπορικό  Επιμελητήριο, ενισχύονται δραστικά οι δυνατότητες παρέμβασης των Επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης και συνολικά της Β. Ελλάδος σε ένα παγκόσμιο οργανισμό εγνωσμένου κύρους και εμβέλειας, ο οποίος εκπροσωπεί τα νόμιμα και εύλογα συμφέροντα του επιχειρηματικού κόσμου, σε κορυφαίους διεθνείς θεσμούς (Διεθνής Οργανισμός Εμπορίου, G20, ΟΗΕ).


Σε σχετική του δήλωση ο κ. Κυριάκος Μερελής τόνισε, «ευχαριστώ θερμά τους εκλέκτορες και τα μέλη του Δ.Σ. του ICC που αναγνώρισαν στο πρόσωπό μου τις δυνατότητες εκπροσώπησης των υψηλών στόχων του διεθνούς επιχειρείν από τη θέση του Αντιπροέδρου του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου. Επίσης, θέλω να συγχαρώ όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, και ιδιαίτερα όσους εξελέγησαν στο νέο Δ.Σ..

Ευχαριστώ θερμά το Δ.Σ. και τα μέλη του Ε.Ε.Θ. για την υποστήριξή τους. Είναι η πρώτη φορά που μέλος της Διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, εκλέγεται σε αυτό το τόσο σημαντικό και τιμητικό θεσμικό αξίωμα.

Δεσμεύομαι να φανώ αντάξιος αυτής της εμπιστοσύνης και να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την υπεράσπιση των επαγγελματικών και ηθικών αρχών μας, για την προάσπιση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων και την προώθηση των αιτημάτων της επιχειρηματικής και επαγγελματικής κοινότητας στα εγχώρια και διεθνή φόρα».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.