Πρόταση-βόμβα βρίσκεται στο τραπέζι της κυβέρνησης, η οποία σκέφτεται ένα νέο μέτρο για τους εμβολιασμένους που θέλουν να γιορτάσουν την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς σε κάποιο εστιατόριο ή κέντρο διασκέδασης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA το μέτρο που βρίσκεται στο τραπέζι είναι η είσοδος στην εστίαση για τους εμβολιασμένους μόνο με αρνητικό rapid test.

Σύσκεψη Τσιόδρα-Μητσοτάκη σήμερα

Το συγκεκριμένο μέτρο φαίνεται πως έπεσε στο τραπέζι της κυβέρνησης μετά και από τη σημερινή σύσκεψη που είχε ο Πρωθυπουργός στο Μαξίμου με τον καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά και τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν ελήφθησαν κάποια μέτρα ή αποφάσεις, ωστόσο εκτιμήθηκε η επιδημιολογική κατάσταση την ώρα που η παραλλαγή Όμικρον κάνει αισθητή την παρουσία της Ελλάδα και συζητήθηκε το σχέδιο προκειμένου εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι να κάνουν γιορτές με ασφάλεια.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης ήταν επίσης η πορεία των εμβολιασμών στη χώρα, αλλά και τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται από σήμερα στους ταξιδιώτες που επισκέπτονται τη χώρα μας.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
01:47

Τη στιγμή λοιπόν που οι ανεμβολίαστοι θα παραμείνουν αποκλεισμένοι από κάθε δραστηριότητα μέσα στις γιορτές, στο τραπέζι ειδικών και κυβέρνησης βρίσκεται για πρώτη φορά ένα «μέτρο-ασφαλείας» για τους εμβολιασμένους προκειμένου να μην υπάρjει απότομη αύξηση των νέων μολύνσεων μετά την εορταστική περίοδο.

Άλλωστε δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που ήδη μιλάνε για ένα πέμπτο κύμα μετά τις γιορτές το οποίο θα το πυροδοτήσει τόσο η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον όσο και η αυξημένη κινητικότητα μέσα στις γιορτές.

Το θετικό πάντως σχετικά με την παραλλαγή Όμικρον είναι πως ακόμη δεν υπάρχουν ενδείξεις για αύξηση της πίεσης των συστημάτων Υγείας στις χώρες στις οποίες επελαύνει.

Ωστόσο το σύστημα Υγείας στη χώρα μας είναι ήδη επιβαρυμένο με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι για τον κοροναϊό να ανησυχούν ιδιαίτερα με το σενάριο της επέλασης ενός πέμπτου κύματος.

Ένα τέτοιο μέτρο πάντως πιθανώς θα προκαλέσει δυσφορία σε αρκετούς πολίτες που μόλις έτρεξαν να κάνουν την τρίτη δόση τους προκειμένου να είναι όσο τον δυνατόν πιο ασφαλείς κατά τη διάρκεια των εορτών.

Υπενθυμίζεται πως ήδη από σήμερα εφαρμόζονται νέα μέτρα για τους ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα.

Ειδικότερα, όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και της εμβολιαστικής τους κατάστασης, οφείλουν να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε τεστ με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών ή εναλλακτικά να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε rapid test εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα. Τα νέα μέτρα θα ισχύουν και για παιδιά από πέντε (5) ετών και άνω.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.