Ο Μπόγιαν Σαράνοφ ήταν σε καταπληκτική μέρα, απέκρουσε πέναλτι του Ελ Αραμπί και αποσόβησε αρκετά γκολ, αλλά δεν κατάφερε να σταματήσει τον Μαροκινό που χάρισε στον Ολυμπιακό τη νίκη επί της Λαμίας με γκολ στο 22' για την 15η αγωνιστική  της Super League 1

Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τη Λαμία για τη 15η αγωνιστική της Super League και κατέκτησε το 13ο τρίποντο στη σεζόν. Ο Αραμπί σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 22', εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Σέρβος γκολκίπερ της Λαμίας, Μπόγιαν Σαράνοφ.


Έτσι ξεκίνησαν

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με ενδεκάδα... καρμπόν σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι (Ατρόμητο). Δηλαδή με 4-2-3-1 και τον Βατσλίκ κάτω από τα γκολπόστ. Η άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά απαρτιζόταν από Λαλά, Παπασταθόπουλο, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ. Αμυντικοί χαφ ήταν οι Εμβιλά και Μπουχαλάκης. Στο δεξί φτερό ξεκίνησε ο Λόπες, στο αριστερό ο Μασούρας και ο Αγκιμπού πήρε θέση πίσω από τον Αραμπί.


Ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε τη Λαμία με 4-2-3-1. Ο Σαράνοφ επελέγη κάτω από τα γκολπόστ. Η άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά συγκροτούνταν από Προβυδάκη, Γκόλεμιτς, Τζανετόπουλο και Σαραμαντά. Το δίδυμο των αμυντικών χαφ ήταν οι Τζανδάρης - Γκέντσογλου. Δεξί χαφ έπαιξε ο Ελευθεριάδης, αριστερό ο Ρόμανιτς και ο Νούνιες ξεκίνησε πίσω από τον Αραμπούλι.


Πάλευε μόνος του ο Σαράνοφ

Το 45λεπτο του Ολυμπιακού ήταν εκρηκτικό και ο κύριος λόγος που σημείωσε ένα μόνο γκολ είναι ο Μπόγιαν Σαράνοφ. Ο Σέρβος τερματοφύλακας ήταν καταπληκτικός και θύμισε εκείνη την εμφάνιση της 28ης Φεβρουαρίου του 2019, όταν η Λαμία φιλοξενήθηκε από τους «ερυθρόλευκους» στους «8» του Κυπέλλου και νίκησε 0-1, παίρνοντας την πρόκριση. Ο 34χρονος κίπερ σταμάτησε στο 8' τον Εμβιλά, ενώ στο 19' απέκρουσε πέναλτι του Αραμπί, το οποίο είχε κερδίσει στο 16' ο Αγκιμπού από τον Γκέντσογλου. Το επιθετικό κρεσέντο των γηπεδούχων συνεχίστηκε στο 20', όταν στο ίδιο λεπτό ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων σταμάτησε τα σουτ των Αγκιμπού και Μπουχαλάκη. Η μοναδική τελική της Λαμίας στο πρώτο μισό καταγράφηκε στο 21', όταν ο Βατσλίκ λειτούργησε σωστά και απέκρουσε το σουτ του Αραμπούλι μέσα από την περιοχή.


Ο Αραμπί πήρε πάλι το όπλο του

Ό,τι δεν κατάφερε από την άσπρη βούλα ο Αραμπί, το πέτυχε τρία λεπτά αργότερα. Η Λαμία είχε κερδίσει κόρνερ, δεξιά όπως έκανε επίθεση. Ο Νούνιες έχασε τη μπάλα από τον Μαροκινό και ο Ολυμπιακός βγήκε στην κόντρα. Ο Λόπες έδωσε στον Λαλά, αυτός στον Αγκιμπού, ο οποίος πλάσαρε, αλλά ο Σαράνοφ έδιωξε. Ο Αραμπί πήρε το ριμπάουντ μέσα από την περιοχή και με αριστερό πλασέ άνοιξε το σκορ στο 22' (1-0).


Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς κυκλοφορούσαν εύκολα τη μπάλα και έβρισκαν χώρους. Στο 25' ο Μασούρας πέρασε στον Μπουχαλάκη, αυτός στον Λόπες, το πλασέ του οποίου «έβγαλε» ο Σαράνοφ. Όπως μπορείτε να αντιληφθείτε, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εγκατεστημένοι στην αντίπαλη περιοχή και έφταναν σε τελικές με χαρακτηριστική άνεση. Στο 28' ο Σισέ έκανε πολύ ωραία σέντρα με το αριστερό από δεξιά, αλλά η κεφαλιά του Αραμπί πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Η τελευταία άξια αναφοράς φάση του Ολυμπιακού στο πρώτο μισό καταγράφηκε στο 30', με το άστοχο σουτ του Αγκιμπού.


Αγκιμπού δίπλα στον Αραμπί και 4-4-2

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο όπως το πρώτο, χωρίς αλλαγές. Στο 48' ο Μασούρας ντρίμπλαρε τον Γκόλεμιτς με πολύ ωραίο τρόπο, αλλά το σουτ που έκανε ελάχιστα εντός περιοχής απέκρουσε ο Σαράνοφ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ρέαμπτσιουκ έκανε τη σέντρα από αριστερά και η κεφαλιά του Αραμπί πέρασε πάνω από το δοκάρι. Στο 55' ο Γκέντσογλου επιχείρησε δυνατό σουτ από κοντά, το οποίο κόντραρε στον Μπουχαλάκη. Ο Μαρτίνς αποφάσισε στο 57' να κάνει διπλή αλλαγή (μπήκαν Ροντρίγκες - Μαντί) και άλλαξε τη διάταξη σε 4-4-2. Ο Αγκιμπού θα έπαιζε δίπλα στον Αραμπί, ο Γκάρι θα έμενε αριστερά και ο Μαντί θα έπαιρνε θέση δίπλα στον Εμβιλά, στον άξονα. Τα λεπτά περνούσαν και η Λαμία ολοένα και οχυρωνόταν καλύτερα στην άμυνά της. Οι παίκτες ακολοθούσαν το πλάνο του Γρηγορίου και το εύθραστο 1-0 παρέμενε.


Η Λαμία ανησύχησε τον Ολυμπιακό

Σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο, στο δεύτερο ο Ολυμπιακός δεν ήταν το ίδιο καταιγιστικός. Μπορεί να είχε τον έλεγχο, αλλά ο Σαράνοφ δεν είχε τόση δουλειά. Για να καταλάβετε, η επόμενη φορά που υποχρεώθηκε να επέμβει ήταν στο 81', τότε που «έβγαλε» το τετ α τετ του Τικίνιο. Ο Βραζιλιάνος είχε αντικαταστήσει λίγο νωρίτερα τον Αραμπί, ενώ ο Ονιεκούρου που του είχε περάσει τη μπάλα είχε αντικαταστήσει τον Λόπες. Ο Ροντρίγκες είχε πια μετατοπιστεί δεξιά. Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να αντιλαμβάνονται πως έχουν τη δυνατότητα να μη φύγουν ηττημένοι από το «Γ. Καραϊσκάκης». Στο 84' ο Εμβιλά έκανε εξαιρετική προβολή για να σταματήσει το σουτ του Αραμπούλι από την καρδιά της «ερυθρόλευκης» περιοχής. Στο 88' παραλίγο να γίνει «ζημιά» για τον Ολυμπιακό, όταν μετά από κόντρες ο Βατσλίκ μάζεψε τη μπάλα σταθερά.


Είναι ενδεικτικό πως στα τελευταία λεπτά ο Γρηγορίου έριξε επιθετικό και έβγαλε χαφ (Τσούκαλος - Τζανδάρης), ενώ ο Μαρτίνς πέρασε εκτός τον Αγκιμπού για να βάλει τρίτο στόπερ (Μπα). Το 1-0 έμεινε τελικά μέχρι τέλους.


MVP: Ξεκάθαρα ο Μπόγιαν Σαράνοφ. Ο Σέρβος τερματοφύλακας της Λαμίας ήταν αυτός που έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του να ελπίζει πως κάτι μπορεί να πάρει στο Φάληρο. Η μία απόκρουση μετά την άλλη από τον 34χρονο. Λύγισε μόνο στο 22', από το τέρμα του Αραμπί, φάση στην οποία βέβαια είχε προηγηθεί άλλη απόκρουση.


Στο ύψος του: Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός μπορεί να έχασε πέναλτι, αλλά «ξεκλείδωσε» την άμυνα της Λαμίας. Έφτασε τα εννέα γκολ και έπιασε στην κορυφή τον Καρλίτος.


Η «γκάφα»: Το λάθος κοντρόλ του Νούνιες στη φάση του γκολ έπαιξε κομβικό ρόλο στην έκβαση του ματς, εκ του αποτελέσματος. Ο Κοσταρικανός έχασε τη μπάλα από τον Αραμπί και τα υπόλοιπα είναι... ιστορία.


Το «στραγάλι»: Ο Γκορτσίλας δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στο παιχνίδι. Ο ρέφερι από τη Μακεδονία ήταν κοντά στις φάσεις και οι αποφάσεις του ήταν ως επί το πλείστον σωστές.


Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε στο πρώτο ημίωρο να έχει βρει δύο γκολ και να τελειώσει το ματς, αλλά δεν το πέτυχε. Στο δεύτερο μισό η Λαμία βελτίωσε την απόδοσή της και το 1-0 την έκανε να πιστεύει ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη και τη ζημιά στους γηπεδούχους. Δεν εντυπωσίασε ο Ολυμπιακός, αλλά σε ένα ακόμα ματς είχε την ουσία.


Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (57' Μαντί Καμαρά), Μασούρας (57' Ροντρίγκες), Α. Καμαρά (90'+1' Μπα), Λόπες (76' Ονιεκούρου), Αραμπί (76' Τικίνιο).


ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Προβυδάκης, Τζανετόπουλος, Γκόλεμιτς, Σαραμαντάς, Γκέντσογλου, Τζανδάρης (85' Τσούκαλος), Ελευθεριάδης (67' Μανουσάκης), Ρόμανιτς, Νούνιες (67' Τιρόνε), Αραμπούλι.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.