Η Εικαστική Έκθεση του διακεκριμένου χαρισματικού ζωγράφου Μάκη Θεοφυλακτόπουλου εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου (Λεωφ. Ιωνίας 96). 

Η Έκθεση τιτλοφορείται «Αύριο» και περιλαμβάνει νέα έργα του «θυελλώδους» μορφοπλάστη καλλιτέχνη.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης τόνισε τη σημασία του μεγάλου αυτού εικαστικού γεγονότος, ενώ ο επιμελητής της έκθεσης, Καθηγητής Μάνος Στεφανίδης ανέφερε για τη νέα δουλειά του κορυφαίου ζωγράφου: «Αυτό που εισπράττει ο θεατής είναι το έντονο χρώμα που δεν βολεύεται σε διακοσμητικότητες και είναι μία φόρμα πρωτόγνωρη και ακραία».

Για τα έργα μίλησε και ο τεχνοκριτικός Χάρης Καμπουρίδης, ενώ τελευταίος πήρε τον λόγο ο ίδιος ο Μάκης Θεοφυλακτόπουλος, ο οποίος έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Αλίμου από τον Οκτώβριο του 2021.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο πρώην Υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Αλίμου Αργύρης Αργυρίου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Γ.Γ. του Ιδρύματος Ζογγολόπουλου Υβόννη Θεοδωρίδου, ο συλλέκτης Γιώργος Βογιατζόγλου, η Τζούλια Τσιακίρη από τις εκδόσεις «Το Ροδακιό», ο Φάνης Σιαντής του «Εικαστικού Κύκλου», ο Αλιμιώτης ζωγράφος Χρήστος Αντωναρόπουλος και ο Καθηγητής και εκλογικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος.

Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου με δωρεάν είσοδο (Δευτέρα με Παρασκευή: 6-8 μ.μ., Σάββατο και Κυριακή: 11 π.μ.-1 μ.μ. & 6-8 μ.μ.), ενώ θα είναι ανοιχτή Τρίτη και Πέμπτη πρωί για τις ξεναγήσεις των σχολείων του Δήμου Αλίμου.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.