Μία επιχείρηση σωτηρίας για τα αδέσποτα ζώα του δημοτικού κυνοκομείου της Σπάρτης οργάνωσε και έφερε σε πέρας χθες ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων περιοχής Αθήνας και Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, ως δείγμα ελάχιστης συμβολής και αλληλεγγύης των δήμων της Αττικής στην επίλυση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει εκεί, προκαλώντας μέχρι και την ποινική δίωξη των υπευθύνων.

Ύστερα από συνεννοήσεις του προέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλη με την Εισαγγελική και Αστυνομική αρχή της Σπάρτης και με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, το Διαδημοτικό Κέντρο περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) ανέλαβε την επιχείρηση, λόγω της οργάνωσης, της τεχνογνωσίας και της πείρας που έχει αποκτήσει από άλλες αντίστοιχες «αποστολές» στο παρελθόν…

Με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΠΕΣΥΔΑΠ, τρία ασθενοφόρα του ΔΙΚΕΠΑΖ μαζί με κτηνιάτρους, νοσηλευτές και φροντιστές ζώων αναχώρησαν αυθημερόν από το Σχιστό Περάματος για την Σπάρτη, προκειμένου να παράσχουν επί τόπου βοήθεια και να μεταφέρουν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, όσα ζώα έχρηζαν ανάγκης για άμεση νοσηλεία, φροντίδα και προσωρινή φιλοξενία.

Σε συνεργασία με κτηνίατρο της Περιφέρειας, οι νοσηλευτές και οι γιατροί του ΔΙΚΕΠΑΖ εξέτασαν ένα προς ένα στο κυνοκομείο της Σπάρτης περισσότερα από 100 ζώα, παίρνοντας μαζί τους στην επιστροφή προς την Αθήνα 18 από αυτά, η υγεία των οποίων κρίθηκε περισσότερο επιβαρυμένη και επισφαλής.

Τα ζώα θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του ΔΙΚΕΠΑΖ όπου θα υποβληθούν σε πλήρη αιματολογικό και βιοχημικό έλεγχο και θα πραγματοποιηθούν όλες οι κτηνιατρικές πράξεις που είναι απαραίτητες για την αποκατάσταση της υγείας τους.

Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ διαβεβαίωσε τον Δήμο και τις άλλες αρχές της Σπάρτης ότι το ΔΙΚΕΠΑΖ θα είναι στη διάθεσή τους για τη νοσηλεία και άλλων ζώων που θα διαπιστωθεί ότι έχουν ανάγκη.

Το ελπιδοφόρο είναι ότι καθ’ όσον τα ασθενοφόρα βρίσκονταν ακόμα στον δρόμο της επιστροφής από την Σπάρτη, ένα συγκινητικό κύμα συμπαράστασης είχε ήδη αρχίσει να εκδηλώνεται από φιλόζωους πολίτες που είχαν πληροφορηθεί για την «γέφυρα σωτηρίας» που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Συμπολίτες μας τηλεφωνούν στο ΔΙΚΕΠΑΖ, προθυμοποιούμενοι να υιοθετήσουν σκύλους προερχόμενους από το κυνοκομείο της Σπάρτης….

Για τον λόγο αυτό, ο Γρ. Γουρδομιχάλης απηύθυνε επίσημο αίτημα στον Δήμο Σπάρτης, ώστε το ΔΙΚΕΠΑΖ να εξουσιοδοτηθεί να πράξει τα δέοντα ως προς την υιοθεσία αυτών των ζώων, με σκοπό να μην επιστρέψει κανένα στο κυνοκομείο της Σπάρτης.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.