Σε συνέχεια διαφόρων πληροφοριών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε διευκρινίζει τα εξής:

Η Εταιρία ΕΤΑΔ Α.Ε. σύμφωνα με τον Νόμο Ν.4389/2016 που διέπει τη μητρική της ΕΕΣΥΠ, εξαιρείται από τις λοιπές διατάξεις που εφαρμόζονται σε νομικά πρόσωπα που θεωρούνται ως Φορείς Γενικής Κυβέρνησης.
Ως εκ τούτου η ΕΤΑΔ Α.Ε. :

-Δεν χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό του κράτους, απεναντίας μέσω της τεχνοκρατικής αξιοποίησης του χαρτοφυλακίου της, λειτουργεί υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου και των Ελλήνων φορολογουμένων, στηρίζοντας τη δημιουργία επενδύσεων για τη χώρα, παράγοντας έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο και συμβάλλοντας στην απομείωση του δημόσιου χρέους.

-Δεν οφείλει να προσλαμβάνει προσωπικό μέσω διαδικασίας ΑΣΕΠ ή να εφαρμόζει το ενιαίο μισθολόγιο, καθώς αποτελεί βάσει του νομικού της καθεστώτος Ανώνυμη Εταιρεία.

Η συντριπτική πλειοψηφία των προσλήψεων που έχουν γίνει στην εταιρία αφορούν κατά περίπου 90% εποχικό προσωπικό, αναγκαίο για τη λειτουργία των Επιχειρηματικών Μονάδων της ΕΤΑΔ, όπως η Ακτή Βουλιαγμένης, τα Χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού και Βόρα-Καϊμακτσαλάν, το Αχίλλειο Μουσείο, τα Σπήλαια Διρού, οι Ιαματικές Πηγές.
Οι Επιχειρηματικές Μονάδες της ΕΤΑΔ μέσα από την εύρυθμη λειτουργία τους στηρίζουν την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Τα τελευταία χρόνια χάρη στη μεγάλη προσπάθεια της Εκτελεστικής Διοίκησης της ΕΤΑΔ και παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία, οι οικονομικές επιδόσεις των Μονάδων αυτών σημειώνουν αξιοσημείωτη ανοδική πορεία, αγγίζοντας τα επίπεδα επισκεψιμότητας και εσόδων προ πανδημίας. Το θετικό αυτό γεγονός έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται αυξημένες ανάγκες εποχικού προσωπικού.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανοδικής πορείας των Επιχειρηματικών Μονάδων είναι αυτό του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, όπου χάρη στην εντατική προετοιμασία που έγινε τα οικονομικά του αποτελέσματα τη φετινή χιονοδρομική περίοδο καταρρίπτουν κάθε ιστορικό προηγούμενο λειτουργίας του από το 1974. Εξίσου εντυπωσιακά αποτελέσματα καταγράφει και η Ακτή Βουλιαγμένης.
Ως προς τoν έλεγχο, είναι εντελώς ανυπόστατο το επιχείρημα ότι η απομάκρυνσή του τέως Προέδρου της ΕΤΑΔ Α.Ε., κ. Αντώνη Μπέζα οφείλεται στον διαχειριστικό έλεγχο του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς αυτός είναι τακτικός και έχει υπογραφεί από τις 12 Μαΐου του 2020.
Θυμίζουμε πως η ΕΤΑΔ ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα αλλαγές στο ΔΣ, γεγονός που προκάλεσε διάφορες αντιδράσεις, στις οποίες απαντά τώρα η Εταιρεία.Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.