Ένα χρόνο μετά την επίσημη έναρξη της καμπάνιας της ΟΝΝΕΔ για τον πρωτογενή τομέα παραγωγής «Παράγουμε το μέλλον», δημιουργήθηκε μια συνολική πρόταση που αφορά μεταρρυθμίσεις σχετικά με τον εκσυγχρονισμό του τομέα, η οποία θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Μαρτίου στις 18:00 παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γεώργιου Γεωργαντά στο Οινοποιείο Παπαγιαννάκος.

Η πρόταση της ΟΝΝΕΔ είναι αποτέλεσμα ενός παραγωγικού διαλόγου με νέους εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, αλλά και με επαγγελματικούς φορείς. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων που πραγματοποίησε η Οργάνωση σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας στο πλαίσιο της ανοιχτής διαβούλευσης, πραγματοποιήθηκαν δεκάδες συναντήσεις με νέους παραγωγούς στους χώρους των δραστηριοτήτων τους ενώ καθοριστική ήταν και η συμμετοχή χιλιάδων νέων, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΟΝΝΕΔ  στέλνοντας τις προτάσεις και τις απόψεις τους.

Στόχος της πρότασης είναι να αναδείξει τρόπους όχι μόνο για την παροχή κινήτρων στην ενασχόληση περισσότερων νέων ανθρώπων με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, αλλά και για τη δημιουργία γόνιμων προϋποθέσεων ανάπτυξης του τομέα στο νέο κεφάλαιο, που ανοίγει για τη χώρα μετά την πανδημία.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Η πρόταση μας αποτελεί προϊόν μιας ομαδικής προσπάθειας που διήρκεσε περισσότερο από ένα χρόνο και πλέον τίθεται στη διάθεση του Υπουργείου. Μέσα σε αυτό το διάστημα επισκεφτήκαμε περισσότερους από 17 νομούς και συναντήσαμε νέους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, είτε διατηρώντας και εξελίσσοντας την οικογενειακή τους επιχείρηση είτε ξεκινώντας από την αρχή. Καταγράφοντας τους προβληματισμούς και τις ιδέες τους, διαμορφώσαμε μια ολιστική πρόταση,  που δημιουργεί προοπτικές ανάπτυξης στον κλάδο και συμβάλλει στην προσπάθεια της Κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό του βασικού αυτού πυλώνα της οικονομίας.»

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.