Στην 9η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Κορυφής των Δήμων και των Περιφερειών που διεξάγεται από χθες Μασσαλία συμμετέχει ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης. Όπως ήταν αναμενόμενο οι εξελίξεις στην Ουκρανία κυριάρχησαν στις συζητήσεις των αιρετών εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, ενώ υπήρξε ομόφωνο ψήφισμα της Διάσκεψης, που εκφράζει αλληλεγγύη στη χωρά και ζητά την άμεση λήξη του πολέμου.

Στη διάσκεψη συμμετείχε διαδικτυακά από το υπό πολιορκία Κίεβο ο Yurii Andryichuk, συντονιστής ανθρωπιστικής βοήθειας της Ουκρανικής Ένωσης Περιφερειών, ο οποίος ζήτησε την άμεση συνδρομή των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών. Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης μαζί με τα άλλα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας εξέφρασαν την συμπαράστασή στο λαό της Ουκρανίας και ζήτησαν άμεσο τερματισμό των πολεμικών επιχειρήσεων και σεβασμό του διεθνούς δικαίου συμμετέχοντας σε συμβολική διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο της Μασσαλίας μαζί με αυτοδιοικητικούς από όλη την Ευρώπη.



Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Οι Έλληνες αυτοδιοικητικοί παίρνουμε μέρος στη Διάσκεψη Κορυφής των Δήμων και των Περιφερειών ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις εθνικές κυβερνήσεις, να προχωρήσουν σε γενναίες θεσμικές μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύουν την εμπλοκή της αυτοδιοίκησης στην χάραξη της αναπτυξιακής πολιτικής και θα δίνουν αρμοδιότητες, μέσα και ανθρώπινο δυναμικό για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες την πανδημίας. Οι διεθνείς εξελίξεις, όπως ήταν λογικό, κυριάρχησαν στις συζητήσεις, ενώ συμμετείχαμε σε συμβολική διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο της Μασσαλίας ζητώντας να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και διατρανώνοντας τη στήριξη μας στον Ουκρανικό λαό»


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.