Στον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), απονεμήθηκε το Βραβείο για την Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση και Εκπαίδευση των Greek Green Awards 2022. Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε Φορείς Αυτοδιοίκησης για Βέλτιστες Πρακτικές για το Περιβάλλον και την Αειφορία, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Το Βραβείο παρέλαβαν ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος μαζί με τον Αντιπρόεδρο του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχο και Αναπληρωτή Δημάρχου Αμαρουσίου  Στέφανο Τσιπουράκη. Το Βραβείο απένειμε στον  ΣΠΑΠ ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών & Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμης Λέκκας.

Οι προτάσεις για τις βέλτιστες πρακτικές και τις δράσεις των φορέων ΟΤΑ στους τομείς του Περιβάλλοντος, των τεχνολογιών αιχμής, της εξοικονόμησης ενέργειας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της Ανακύκλωσης προϊόντων και υλικών και της κυκλικής οικονομίας που υπεβλήθησαν από ΟΤΑ αλλά και ιδιωτικούς φορείς, αξιολογήθηκαν, βαθμολογήθηκαν και βραβεύθηκαν από ειδική επιστημονική επιτροπή υψηλού κύρους.

Η πρόταση το Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού, η οποία επικεντρώθηκε στις δράσεις που πραγματοποιεί για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση και αξιολογήθηκε ως καλύτερη πρόταση, από τις 57, που υποβλήθηκαν συνολικά.

Στην τελετή απονομής παραβρέθηκαν και απένειμαν βραβεία ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος  πολλοί  δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι εταιρειών υψηλής τεχνολογίας  και πλήθος κόσμου.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος παραλαμβάνοντας το Βραβείο αφού ευχαρίστησε την Επιτροπή για την επιλογή της να βραβεύσει το Σύνδεσμο, δήλωσε:





«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος για αυτό το Βραβείο. Θεωρώ τη βράβευση αυτή, μία από τις σημαντικότερες στην 24ετή Αυτοδιοικητική διαδρομή μου. Και αυτό γιατί πρόκειται για Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Εκπαίδευσης. Αλλά αποτελεί και ιδιαίτερη τιμή και χαρά όταν στην σημαντική αυτή στιγμή να είναι μαζί μας σημαντικότατες προσωπικότητες όπως ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, πολλοί Δήμαρχοι και συνάδελφοι Αυτοδιοικητικοί από όλη την Ελλάδα και την απονομή μας έκανε ένα από τα σημαντικότερα μέλη της Ελληνικής Επιστημονικής Κοινότητας με τεράστια διεθνή αναγνώριση του επιστημονικού του έργου ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών & Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας  Ευθύμης Λέκκας.

Ο Σύνδεσμος μας μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΑΠ, έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση και Εκπαίδευση  με ποικίλες δράσεις. Και αυτό γιατί η σχέση της σημερινής νέας γενιάς, αλλά και των μελλοντικών νέων γενεών, με τη φύση πρέπει να επαναπροσδιοριστεί και όλοι πρέπει να κατανοήσουν τα βασικά περιβαλλοντικά προβλήματα ώστε να συμβάλουν ενεργά στην έξοδο από την οικολογική και κλιματική κρίση που μαστίζει τον κόσμο μας. Με τις δράσεις και τα προγράμματα Ευαισθητοποίησης και Εκπαίδευσης επιδιώκεται η καλλιέργεια δεξιοτήτων, όπως η επαφή με την έρευνα, η ανταλλαγή απόψεων και η έκφραση ιδεών, αλλά και η ανάδειξη αξιών, όπως ο εθελοντισμός και η προσφορά προς τον συνάνθρωπο, καθώς και στη δημιουργία και καλλιέργεια των αυριανών υπεύθυνων πολιτών που θα συμμετέχουν ενεργά στην αντιμετώπιση των σύγχρονων περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Αφιερώνω αυτό το Βραβείο στους 35 συναδέλφους αυτοδιοικητικούς που αποτελούν το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΠΑΠ αλλα και σε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και  εθελοντές που έχουν μέχρι σήμερα συμμετάσχει στις περιβαλλοντικές μας δράσεις».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.