florida_mathitis

 Ένα συγκλονιστικό βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα απεικονίζοντας έναν 10χρονο μαθητή με χειροπέδες και έναν αστυνομικό να τον συνοδεύει στο τμήμα επειδή φέρεται ότι απείλησε να διαπράξει μαζική δολοφονία.


Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Sun», ο λιλιπούτειος μαθητής συνελήφθη μόλις πέντε ημέρες μετά τη σφαγή στο δημοτικό σχολείο Ρομπ της κοινότητας Ουβάλντε στο Τέξας με τον 18χρονο Σαλβαδόρ Ράμος να σκοτώνει εν ψυχρώ 19 μαθητές και δύο δασκάλες.

Ο μαθητής κατηγορείται ότι απείλησε ότι θα αιματοκυλίσει το σχολείο με γραπτά μηνύματα με τους αστυνομικούς να τον συλλαμβάνουν το Σάββατο.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, το δεκάχρονο αγόρι από το Δημοτικό Σχολείο Patriot στο Cape Coral της Φλόριντα, φέρεται να έστειλε ένα μήνυμα στον φίλο του ισχυριζόμενος ότι αγόρασε τέσσερα τυφέκια.

«Ετοιμαστείτε για την ημέρα του νερού», φέρεται να έγραψε ο ανήλικος μαθητής σ'ένα άλλο γραπτό μήνυμα. Ο 10χρονος μαθητής αναφερόταν σε μια εκδήλωση που χρηματοδοτείται από το σχολείο στην οποία οι μαθητές συμμετέχουν σε υδάτινες δραστηριότητες.

Η Ομάδα Αντιμετώπισης Απειλών του σχολείου ειδοποιήθηκε άμεσα, όπως υποστήριξε η αστυνομία και ξεκίνησε έρευνα.

Λόγω της ηλικίας του υπόπτου, την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Εγκληματικών Ερευνών Υπηρεσιών Νεολαίας.



«Ετοιμαζόταν να προβεί σε μαζικό πυροβολισμό»

« Η συμπεριφορά αυτού του μαθητή είναι αποκαρδιωτική, ειδικά μετά την πρόσφατη τραγωδία στην Ουβάλντε του Τέξας», δήλωσε ο σερίφης της κοινότητας, Λι Καρμίν Μαρσένο. «Το να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας είναι ασφαλή είναι πρωταρχικής σημασίας. Θα έχουμε νόμο και τάξη στα σχολεία μας! Η ομάδα μου δεν δίστασε ούτε δευτερόλεπτο… ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ, να ερευνήσει αυτήν την απειλή. «Αυτή τη στιγμή δεν είναι η ώρα να ενεργούμε σαν παραβάτες. Δεν είναι αστείο. Αυτό το παιδί προέβη σε ψεύτικη απειλή και τώρα βιώνει τις συνέπειες». «...Ετοιμαζόταν να προβεί σε μαζικό πυροβολισμό», πρόσθεσε ο Μαρσένο σε ραδιοφωνική του συνέντευξη περιγράφοντας τα γραπτά κείμενα του μαθητή. «Δεν περιμένουμε ούτε δευτερόλεπτο. Ερευνούμε κάθε απειλή σαν να είναι πραγματική».

Ο σερίφης της κοινότητας Ουβάλντε, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι ο «σερίφης του νόμου και της τάξης», υπερασπίστηκε δημοσίως τη σύλληψη του ανήλικου μαθητή.

Αν και παραδέχθηκε ότι το αγόρι είναι μόλις 10 ετών και ο εγκέφαλός του δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως, υποστήριξε ότι ακόμη και οι ψεύτικες απειλές, έχουν πραγματικές συνέπειες. «Ένα παιδί που πατάει τη σκανδάλη έχει το ίδιο αποτέλεσμα», είπε. «Όταν ένα 10χρονο πιέζει τη σκανδάλη, οι συνέπειες είναι οι ίδιες ανεξάρτητα από την ηλικία του», προσθέτει.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.