Στην εκδήλωση με θέμα «Το Περιβάλλον μας στα Δυτικά της Αθήνας. Ο ρόλος και η στρατηγική θέση του Ποικίλου Όρους», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Ιουνίου, στο ΚΥΒΕ στο Περιστέρι βρέθηκε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης.

    Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, που μίλησε για την ανάγκη προστασίας, ανάδειξης και αξιοποίησης του Ποικίλου Όρους. Τόνισε,  ότι το βουνό μπορεί να αποτελέσει την οικολογική ασπίδα απέναντι στην αύξηση της θερμοκρασίας και τη ρύπανση. Σε αυτό το πλαίσιο, επεσήμανε ότι το πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα ποσό των 300 εκατομμυρίων ευρώ διατίθεται από το Ταμείο Ανάκαμψης για αναδάσωση και αυτά τα κονδύλια θα διατεθούν κατά προτεραιότητα για το Ποικίλο Όρος μετά από διεκδίκησή τους από τον ίδιο στο υπουργικό συμβούλιο. Η επένδυση σε ένα καθαρότερο περιβάλλον είναι και βαθιά ευρωπαϊκή πολιτική, υπογράμμισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση μίλησαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέας Λεωτσάκος και ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, δρ. Ευθύμιος Λέκκας. Πέραν από τον κ. Μαυρίδη στο ΚΥΒΕ βρέθηκαν οι  Δήμαρχοι Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος, Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός, και Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.