Περιφερειακη Ενωση Δημων Κεντρικης Μακεδονιας (ΠΕΔΚΜ)

Τα συλλυπητήριά της για την απώλεια του Νικόλαου Παπαγεωργίου, μεγάλου εθνικού ευεργέτη και έναν από τους σημαντικότερους  επιχειρηματικούς παράγοντες στη Θεσσαλονίκη εκφράζει η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ).

Ο Νικόλαος Παπαγεωργίου, ήταν ένας άνθρωπος που στήριξε με τις πράξεις του και τις δωρεές του την ελληνική κοινωνία και μαζί με τον αδελφό του Λεωνίδα ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα, σύστησαν το ίδρυμα Παπαγεωργίου, δωρίζοντας στους πολίτες της Θεσσαλονίκης το νοσοκομείο που φέρει το όνομα τους.

Διερμηνεύοντας τα αισθήματα των 38 δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, το Δ.Σ της ΠΕΔΚΜ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του, τους συνεργάτες του, αλλά και στην οικογένεια του νοσοκομείου που στήριζε όλα αυτά τα χρόνια. 

 

Σε δήλωση το ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης τονίζει:

 

«Ο Νικόλαος Παπαγεωργίου, ήταν ένας μεγάλος Έλληνας, σύγχρονος ευεργέτης, γνήσιος ευπατρίδης, δωρητής του νοσοκομείου Παπαγεωργίου που ξεχώρισε με το ήθος του και τη συνέπεια λόγων και έργων.

Ήταν μία σπουδαία, πολυσχιδής προσωπικότητα που διακρίθηκε για την κοινωνική και φιλανθρωπική του δράση. Ένας άνθρωπος ακέραιος με ήθος, θέληση και αγάπη για τον συνάνθρωπο. Με τις δωρεές του, στάθηκε δίπλα στην ελληνική κοινωνία και τη στήριξε με κάθε τρόπο, προσφέροντας παράλληλα όσο περισσότερο μπορούσε στον τόπο του. Είμαι βέβαιος ότι η ευγενική ψυχή του θα βρει τον παράδεισο και η απώλεια του θα αφήσει κενό δυσαναπλήρωτο.

Τον αποχαιρετούμε με τον οφειλόμενο σεβασμό αλλά και ευγνωμοσύνη για όσα προσέφερε στον τόπο μας. Θα τον θυμόμαστε με αγάπη και βαθύτατη εκτίμηση.

 

Τα θερμά μου και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.