Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και τιμώντας την Παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους του Παύλου Μελά και του Κορδελιού - Ευόσμου διοργανώνει το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 17:00 ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους φίλους του ποδηλάτου στους δρόμους του Δήμου μας με αφετηρία και τερματισμό το στρατόπεδο Αμπελοκήπων «Μέγας Αλέξανδρος». Η ποδηλατοβόλτα θα γίνει σε συνεργασία με τα καταστήματα «Ποδηλάτης».

Στις 18:00-19:30 στον ίδιο χώρο η οργάνωση «ΕΝΟΔΙΑ – Βιωματική Εκπαίδευση στην Ασφαλή Μετακίνηση» με τους εθελοντές της, θα πραγματοποιήσει δράση εκπαίδευσης παιδιών, ηλικιών δημοτικού και γυμνασίου, στην ασφαλή χρήση του ποδηλάτου. Η εκπαίδευση παρέχεται δωρεάν και μπορούν να συμμετέχουν παιδιά με την προϋπόθεση της επιτόπιας φυσικής παρουσίας και της γραπτής συναίνεσης των γονέων ή κηδεμόνων τους. Οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν το ποδήλατό τους και το κράνος τους.

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης θα απονεμηθούν «Διπλώματα Ποδηλάτη» στους συμμετέχοντες. Ανάμεσα στους εθελοντές της ΕΝΟΔΙΑΣ θα βρίσκονται και διασώστες.
Η δράση της εκπαίδευσης έχει καταχωρηθεί και εγγραφεί στο μητρώο των δράσεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.