Με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριο Οικονόμου συναντήθηκε τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, σε πολύ καλό κλίμα, με βασικό αίτημα την ενίσχυση του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος Διονύσου με έμψυχο δυναμικό. Ο Δήμαρχος, σε συνέχεια και της πρόσφατης συνάντησής του με τον Αστυνομικό Διευθυντή Β/Α Αττικής καθώς και τα στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Διονύσου, ενημέρωσε διεξοδικά τον Υφυπουργό για όλα τα προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί σε σχέση με την εγκληματικότητα στην περιοχή.

Ο Υφυπουργός απαντώντας στο Δήμαρχο δεσμεύθηκε για την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Διονύσου με νέο προσωπικό, κάτι το οποίο αναμένεται να υλοποιηθεί πιθανότατα εντός του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Ο κ.Καλαφατέλης ενημέρωσε επίσης τον κ.Οικονόμου για τη σύσταση και λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας (ΤΟ.Σ.Π.ΠΑ.) από το Δήμο Διονύσου και δέχθηκε τα εύσημα του Υφυπουργού, δεδομένου ότι ελάχιστοι Δήμοι της χώρας έχουν αναλάβει αντίστοιχη πρωτοβουλία για την ενεργοποίηση του συγκεκριμένου θεσμού.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Διονύσου συζήτησε με τον Υφυπουργό και το ενδεχόμενο περαιτέρω ενεργοποίησης των πολιτών στον αγώνα κατά της εγκληματικότητας. Αυτό συμφωνήθηκε ότι θα μπορούσε να περιλαμβάνει ενημερωτικές δράσεις του Δήμου για την πιο ενεργή συμμετοχή των πολιτών (στα πρότυπα του μοντέλου που λειτουργεί εδώ και χρόνια στην Κύπρο με τον «Παρατηρητή της Γειτονιάς») επιδιώκοντας την αυξημένη εγρήγορσή τους απέναντι σε φαινόμενα παραβατικότητας ακόμη και μέσα από επιτήρηση και περιπολίες εντός των ορίων του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό προστασίας του Πολίτη για την ουσιαστική συνάντηση που είχαν. Ο κ.Οικονόμου από την πλευρά του έκανε λόγο για την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας της Ελληνικής Αστυνομίας με το Δήμο, με κοινό στόχο τη μείωση της εγκληματικότητας και τη μεγιστοποίηση της ασφάλειας των πολιτών.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.