Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρο Νανόπουλο, με τον οποίο συζήτησε για μια σειρά σημαντικών έργων και παρεμβάσεων που πραγματοποιούνται, αλλά και προγραμματίζονται για την Κοινότητα, καθώς και για προβλήματα που παραμένουν και χρήζουν περαιτέρω προσπάθειας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, ανέφερε πως η προσπάθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητας των Πειραιωτών θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση, προκειμένου να αλλάξει προς το καλύτερο κάθε γειτονιά της πόλης μας.

Ο κ. Μώραλης, σε δήλωσή του αναφέρθηκε στα έργα της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας. Συγκεκριμένα τόνισε:

«Συναντήθηκα σήμερα με τον Πρόεδρο της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρο Νανόπουλο με τον οποίο συζητήσαμε τις εξελίξεις και τα έργα της Κοινότητας, στην οποία μεταξύ άλλων πραγματοποιούνται σημαντικές ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις.  Αναφερθήκαμε στην έλευση του μετρό τις ερχόμενες εβδομάδες, ένα μεγάλο έργο το οποίο ελπίζουμε ότι θα αλλάξει ριζικά το δύσκολο κυκλοφοριακό της πόλης μας και εκφράσαμε την ικανοποίησή μας από τη λειτουργία του τραμ, το οποίο έχει «αγκαλιάσει» και χρησιμοποιεί πολύς κόσμος.  Επιπλέον, παρακολουθούμε με χαρά την γρήγορη εξέλιξη του Πύργου, ο οποίος θα αποδοθεί τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο του 2023, ένα εμβληματικό, αναπτυξιακό έργο για τον Πειραιά. Επιπλέον, ενημέρωσα τον Πρόεδρο για την ανάπλαση του στεγάστρου και την συνολική ανάπλαση της  αγοράς και την ανάπλαση της πλατείας Κοραή. Συζητήσαμε επίσης, για τις επικείμενες ασφαλτοστρώσεις μπετοδρόμων που ήδη λαμβάνουν χώρα καθώς και ασφαλτικών, οι οποίες δημοπρατούνται εντός του Οκτώβρη και θα δώσουν «ανάσα» στα προβλήματα που έχουμε με τα οδοστρώματα. Συζητήσαμε για τη λειτουργία του κυριακάτικου παζαριού και των προβλημάτων που επιφέρει αυτό, καθώς και την επικείμενη μετακίνησή του σε άλλο χώρο. Μιλήσαμε για την ανάπλαση στο δημοτικό μας κολυμβητήριο στα Βοτσαλάκια, η οποία ολοκληρώθηκε  και την επικείμενη ανάπλαση όλου του χώρου της παραλίας, μετά την καταστροφή από τον «Ζορμπά». Ακολούθως, αναφερθήκαμε στην πιθανότητα δημιουργίας ενός εμβληματικού Δημαρχείου που να αρμόζει στην πόλη του Πειραιά και στους κατοίκους του στην παλιά Ράλλειο, κάτι το οποίο θα οριστικοποιηθεί ασφαλώς με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Αναμένουμε επιπλέον με αγωνία τις εξελίξεις για το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, καθώς ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός. Μιλήσαμε  επίσης, για τις εργασίες συντήρησης που θα γίνουν στην γέφυρα Κόρακα στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, ώστε να διασφαλιστεί και τις επόμενες δεκαετίες η λειτουργία της, καθώς και στη δημιουργία του skate park στην 34ου Συντάγματος. Κοινή επίσης ήταν η παραδοχή ότι η λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου, με την κεντρική σκηνή και την σκηνή Ωμέγα, καθώς και οι παραστάσεις στο Βεάκειο Θέατρο και το νέο παράρτημα του  Πρότυπου Δημοτικού Ωδείου στο κέντρο της πόλης, καθιστούν την πόλη μας επίκεντρο πολιτισμού».

 

Ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος, ανέφερε σε δήλωσή του:

«Συναντήθηκα με τον Δήμαρχο και προχωρήσαμε σε έναν απολογισμό για τα έργα που έχουν γίνει την τετραετία που πέρασε και σε έναν προγραμματισμό των παρεμβάσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν άμεσα. Ενημέρωσα τον Δήμαρχο για τις προτάσεις που έχουν ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα, το οποίο έχει διαμορφώσει και εισηγηθεί το Κοινοτικό μας Συμβούλιο, με βασικούς άξονες την ανάπλαση της Βασιλέως Γεωργίου από τη Γρηγορίου Λαμπράκη και πάνω, την ανάπλαση της πλατείας Θεμιστοκλή (Τινάνειος κήπος), την κατασκευή σχολείων που χρήζουν άμεσης μετεγκατάστασης, την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου στον Προφήτη Ηλία και την αναγκαιότητα αυξημένης περιφρούρησης  γύρω από το Βεάκειο Θέατρο, καθώς και μια σειρά άλλων που αφορούν την Κοινότητα και βελτιώνουν την καθημερινότητα των Πειραιωτών».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.