Στο Greece Race for the Cure 2022 συμμετείχαν μαζικά μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ την Κυριακή 2 Οκτωβρίου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο γεγονός ευαισθητοποίησης κατά της νόσου του καρκίνου του μαστού και διοργανώνεται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής», έχοντας ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στη νόσο.

Η διοργάνωση συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς παγκοσμίως, συγκεντρώνοντας έναν τεράστιο αριθμό συμμετεχόντων κάθε χρόνο. Με ορμητήριο το Ζάππειο τα μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μαζί με δεκάδες δρομείς, βρέθηκαν στη γραμμή της εκκίνησης για να τρέξουν την απόσταση των 5χλμ. ή να περπατήσουν την απόσταση των 2χλμ., στέλνοντας το μήνυμά τους ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Δεκάδες μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έδωσαν το παρών στη διοργάνωση. Χάρη στη μαζική συμμετοχή τους συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 1000 ευρώ με στόχο την ενίσχυση του Οργανισμού.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη διοργάνωση, ο πρόεδρος της Οργάνωσης Ορφέας Γεωργίου δήλωσε: «Σήμερα ενώσαμε τις δυνάμεις μας με χιλιάδες συμπολίτες μας σε μία ξεχωριστή δράση που αποτελεί κομμάτι του αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού. Του αγώνα για την ενημέρωση κάθε Ελληνίδας για τη νόσο, για τη βελτίωση ποιότητας ζωής και τα δικαιώματα των γυναικών με καρκίνο του μαστού, του αγώνα για να σωθούν ζωές. Χτίζοντας πάνω στο έργο της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, που τον περασμένο Ιούνιο κήρυξε την έναρξη του εθνικού προγράμματος για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού «Φώφη Γεννηματά», που θα παράσχει προσυμπτωματικό έλεγχο σε περίπου 1,3 εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας 50 έως 69 ετών, ως ΟΝΝΕΔ δεσμευόμαστε να συμβάλουμε με κάθε τρόπο σε οποιαδήποτε προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τη νόσο».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.