Τα προβλήματα λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου θέτει, με επιστολή του στον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, κατόπιν σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης.
«Η Παθολογική κλινική υπολειτουργεί και είναι εμφανώς αποδυναμωμένη, καθώς λειτουργεί με μόνο δύο γιατρούς μετά και την παραίτηση δύο εκ των τεσσάρων Παθολόγων. Τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κλινική κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ύπαρξη και τη συνέχειά της, καθώς, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι ζήτημα χρόνου να κλείσει» σημειώνει ο κ. Ιωαννίδης.
Διευκρινίζει δε, ότι αντίστοιχα προβλήματα παρουσιάζει και η λειτουργία πολλών ακόμα κλινικών (παιδιατρική, τεχνητός νεφρός, ψυχιατρική κ.λ.π.), τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης.
Ο δήμαρχος υπογραμμίζει την ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η στοιχειώδης και ασφαλής λειτουργία του νοσοκομείου και υπενθυμίζει ότι το Μαμάτσειο εξυπηρετεί τη μεγαλύτερη πόλη και έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και μία ευρύτερη περιοχή με πληθυσμό πάνω από 100.000 κατοίκους.
Γνωστοποιεί, επίσης, την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις μαζί με όλους τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής σε περίπτωση που τα προβλήματα δεν λυθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.