Ταυτόχρονα με τη  μάχη που δίνουμε για την προστασία της ανθρώπινης ζωής από την πανδημία του κορωνοϊού, κάνουμε αγώνα για να στηρίξουμε τις τοπικές κοινωνίες και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών, δημιουργώντας τις συνθήκες για νέες θέσεις εργασίας, πού τόσο πολύ έχει ανάγκη η χώρα μας.

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα το οποίο πιστεύει βαθιά στην προστασία του περιβάλλοντος. Η κυβέρνησή μας με πράξεις προχωρεί στην προστασία και ανάδειξη του σημαντικότερου πνεύμονα ζωής της Αττικής, του Υμηττού, δημιουργώντας αναπτυξιακές προοπτικές για τους δήμους που βρίσκονται στις παρυφές του αλλά θέσεις εργασίας μέσω δράσεων που μπορούν να αναπτυχθούν .
Γύρω από τον Υμηττό κατοικούν περί το 1,3 εκατ. πολίτες, δηλαδή ποσοστό μεγαλύτερο από το 10% του ελληνικού πληθυσμού συνολικά.

Γι’ αυτό το λόγο στηρίζω τις προσπάθειες που κάνουν ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (ΣΠΑΥ) και οι 14 εθελοντικές οργανώσεις  ώστε να αξιοποιηθεί και να προστατευθεί το μοναδικό αυτό δώρο της φύσης.

Το Υπουργείο Εσωτερικών εντάσσει 10 δράσεις που προτείνει ο ΣΠΑΥ στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Ένα πρόγραμμα με διασφαλισμένους πόρους 2,5 δις στο οποίο επιδίωξή μας είναι να ενταχθούν έργα από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Οι δράσεις που εντάσσονται στο «Αντώνης Τρίτσης» και δρομολογούνται για να υλοποιηθούν είναι:

1. Αναβάθμιση των παρατηρητηρίων του Υμηττού για την ενίσχυση του πολύτιμου έργου της δασοπροστασίας
2. Προμήθεια νέων δεξαμενών νερού για την αύξηση των σημείων ανεφοδιασμού πυροσβεστικών οχημάτων και ελικοπτέρων
3. Παροχή νέων πυροσβεστικών οχημάτων άμεσης επέμβασης για τους Δήμους και τις Εθελοντικές Ομάδες Δασοπυρόσβεσης γύρω από τον Υμηττό
4. Ενίσχυση των Εθελοντικών Ομάδων και των Στελεχών Πολιτικής Προστασίας των Δήμων με πυροσβεστικό εξοπλισμό, μέσα ατομικής προστασίας και εξοπλισμό ασύρματης επικοινωνίας.
5. Δημιουργία σύγχρονων πυλών ενημέρωσης κοινού για λόγους Πολιτικής Προστασίας
6. Δημιουργία πρότυπων υπαίθριων περιβαλλοντικών χώρων για την ενίσχυση της φιλοδασικής συνείδησης
7. Δημιουργία Σύγχρονου Κέντρου Επιχειρήσεων του ΣΠΑΥ και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την θωράκιση και την προστασία του Υμηττού, με την κωδική ονομασία Smart Υμηττός!
8. Ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων για την καθιέρωση του Υμηττού ως το 1ο Zero Plastic Βουνό της Ευρώπης. Δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ίχνος πλαστικού στο βουνό της γειτονιάς μας.
9. Χρηματοδότηση χρήσιμων μελετών για την προστασία και την ανάδειξη του Υμηττού
10. Ενίσχυση του στόλου του ΣΠΑΥ με νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα – Carbon Free Hymettus

Ο στόχος υλοποίησης των έργων είναι διττός:

Πρώτον, μέσα από τα έργα πρέπει να επιτευχθεί η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής.
Η επίσκεψη στο βουνό μπορεί να μπει στην καθημερινότητά μας, να γίνει τρόπος ζωής. Ο Υμηττός να γίνει χώρος αναψυχής, χώρος άθλησης, χώρος πολιτισμού και περιβαλλοντολογικής προστασίας για το σύνολο των κατοίκων του Λεκανοπεδίου.

Δεύτερον, τα έργα που θα γίνουν να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η προσέλευση επισκεπτών στο βουνό θα δημιουργήσει οικονομική δραστηριότητα προς όφελος της περιοχής και κυρίως της τοπικής αγοράς.
Χρέος μας λοιπόν είναι να μετατρέψουμε τον Υμηττό σε πόλο έλξης για όλους τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, που θα προκαλέσει οικονομική ανάπτυξη και θα βελτιώσει τα οικονομικά δεδομένα των δήμων που τον περιβάλλουν, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον.
Επιδίωξή μας είναι από κοινού με τις τοπικές κοινωνίες να αναδείξουμε τις ομορφιές και την ιστορία του Υμηττού και να τον προστατεύσουμε ώστε να τον παραδώσουμε στα παιδιά μας καλύτερο και πιο φιλικό από ό,τι τον παραλάβαμε.

Εύχομαι υγεία και καλές γιορτές στον καθένα και στην κάθε μία ξεχωριστά,  και ένα νέο έτος πιο ελπιδοφόρο και παραγωγικό για όλους.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.