Σκληρή διαπραγμάτευση και διαβουλεύσειςΜέρκελ: Έχει χαθεί η εμπιστοσύνηΟλάντ: Η Ελλάδα να κάνει μεταρρυθμίσεις, το grexit είναι κακόΓιούνκερ: Θα εργαστώ ως το τελευταίο δευτερόλεπτο για τη λύση

Σε διακοπή για διαβουλεύσεις του πρωθυπουργού με την Άνγκελα Μέρκερ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ντόλαντ Τουσκ, προχώρησε η ολομέλεια της συνόδου κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης.

Σε ιδιαίτερα σκληρές δηλώσεις για την Ελλάδα προχώρησε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, το απόγευμα της Κυριακής. αντιθέτως οι δηλώσεις του Φρανουά Ολάντ και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αν και δραματικές, κινούνται σε καλύτερο κλίμα.

Η κυρία Μέρκελ είπε πως από με βάση όσα γνωρίζει το Eurogroup δεν είναι σε θέση να δώσει στους Ευρωπαίους ηγέτες ένα και μοναδικό έγγραφο κάτι που, όπως τόνισε, δεν την εκπλήσσει.

«Δεν με εκπλήσσει, η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, έχει χαθεί κάτι παραπάνω από ένα νόμισμα. Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη», υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος, τονίζοντας ότι οι σημερινές διαπραγματεύσεις θα είναι πολύ δύσκολες.

«Δεν θα έχουμε συμφωνία για να έχουμε συμφωνία», σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να δούμε τα υπέρ και τα κατά και πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τις υπόλοιπες χώρες».

Ολάντ: Θα κάνουμε τα πάντα για τη συμφωνία

«Θέλω να μάθω πολύ συγκεκριμενες λεπτομέρεις σήμερα. Πρέπει να σηματοδοτήσουμε ποιά είναι η γενική μας θεώρηση για την Ευρώπη. Η Γαλλία θα κάνει τα πάντα για να έχουμε συμφωνία απόψε. Υπάρχει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και η Ελλάδα εκτός ευρωζώνης. Εντός, υπό αίρεση, δεν υπάρχει. Η Ελλάδα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει τις μεταρρυθμίσεις» είπε ο Φρανσουά Ολάντ.

«Υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες. Η Ελλάδα πρέπει να δείξει ότι είναι έτοιμη να τις θεσπίσει γρήγορα. Τότε η Ευρώπη θα προσφέρει τη στήριξή της», τόνισε βέβαια και ο Γάλλος πρόεδρος. Και επανέλαβε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. «Το Grexit θα σήμαινε ότι η Ευρώπη κινείται προς τα πίσω. Δεν το θέλω αυτό», κατέληξε.

Γιούνκερ: Θα πολεμήσω ως το τέλος

Θα εργαστούμε, ελπίζω να καταλήξουμε. Θα πολεμησω μέχρι τελευταίο δευτερόλεπτο για να υπάρξει συμφωνία

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.