Το κοινό όραμά τους για την Κύπρο με βασικό άξονα την οικονομία παρουσίασαν απόψε ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.


Την δικοινοτική εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο στο ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι κοινό όραμά του με τον Μουσταφά Ακιντζί είναι να επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό, η οποία θα οδηγήσει σε τερματισμό της παρούσας κατάστασης και θα φέρει προοπτική για όλο το νησί και ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες.

«Ένα όραμα, το οποίο θα γίνει πραγματικότητα μέσα από μια οριστική βιώσιμη και δίκαιη συμφωνία, χωρίς νικητές και ηττημένους, στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα, όπως προνοείται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, με μια διεθνή, νόμιμη προσωπικότητα, μία κυριαρχία και μία ιθαγένεια», είπε ο Κύπριος πρόεδρος.

Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων ανέλυσαν το όραμά τους για την οικονομία της Κύπρου σε συνθήκες λύσης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε απαράδεκτο το σημερινό στάτους κβο, τονίζοντας ότι επηρεάζει αρνητικά όχι μόνο τις δύο κοινότητες, αλλά και την ευρύτερη κατάσταση στην περιοχή.

Ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι με τον Νίκο Αναστασιάδη έκαναν μια πολύ καλή αρχή για το Κυπριακό και ότι προχωρούν θετικά.

«Παρευρισκόμαστε στις συνομιλίες, όχι ως εχθροί, αλλά ως συνεργάτες, ώστε να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μια ομόσπονδή Κύπρο σε ένα ευοίωνο μέλλον για όλους», ανέφερε.

Είπε ότι οι συνομιλίες ξεκίνησαν και προχωρούν καλά και πρόσθεσε: «Το σημαντικό είναι αδιαμφισβήτητα η επιτυχία στο τέλος των συνομιλιών… Εύχομαι όλα να πάνε κατ’ ευχήν, χωρίς να προκληθεί άλλη μια απογοήτευση».

Στην καρδιά του προβλήματος, είπε, βρισκόμαστε εμείς οι Κύπριοι, οι οποίοι, αποτύχαμε να βρούμε τρόπο να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.