Λόγω των  τελευταίων δημοσιευμάτων, περί του διαχειριστικού ελέγχου του ΚΟΙΠΑΠ και άλλων δομών του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης, που ήρθαν  στο φως  της δημοσιότητας την τελευταία εβδομάδα, είναι σώφρον να ξεκαθαριστούν κάποιες παρερμηνείες. 
Για το εν λόγω ζήτημα,  έγινε διεξοδική συζήτηση, όπως άλλωστε γίνεται και για κάθε ζήτημα από την ανάληψη των καθηκόντων της  δημοτικής αρχής, και όλα τα θέματα εξαντλούνται κάθε φορά σε προ-συμβούλια και σύγκλιση της ολομέλειας του συνδυασμού με πλήρη διαφάνεια και ενημέρωση καθ’ όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες. Διότι, η άποψη της μειοψηφίας είναι πάντοτε σεβαστή και εισακούεται, αλλά η απόφαση της πλειοψηφίας είναι ισχυρότερη και δεν μπορεί ποτέ να υποτάσσεται στις απόψεις  της μειοψηφίας. 
Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης κ. Μαυρίδης Αναστάσιος, για το εν λόγω θέμα, με δήλωση του θέλησε επίσης να κάνει σαφές προς πάσα κατεύθυνση και κάθε ενδιαφερόμενο τα πολιτικά και προσωπικά του ιδεώδη τα οποία όπως είπε τον ακολουθούν σε  όλη την επαγγελματική του πορεία. «Σε όλη την αυτοδιοικητική μου πορεία αλλά και την ενασχόληση μου σε δημόσια θέση, ουδέποτε έδωσα δικαίωμα σε κανέναν ώστε να σπιλωθεί η τιμή μου και η υπόληψη μου ειδικά στη διαχείριση δημοσίου χρήματος. Και αυτό το δηλώνω κατηγορηματικά.
Οι πρόσκαιρες συμμαχίες και συγκλίσεις,  που σαν στόχο έχουν την προσωπική μου εξόντωση καθώς και την  πολιτική και ηθική σπίλωση της  δημοτικής αρχής αφενός και αφετέρου την συνοχή μιας παράταξης που πάλεψε και παλεύει για την «ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ», δεν θα μπορέσουν ποτέ να ευδοκιμήσουν."
Στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι και πρέπει να είναι μόνο το καλό της πόλης μας, η εξυπηρέτηση του δημότη και τίποτα άλλο. Όπως είχε δηλώσει και παλιότερα ο ίδιος ο κ. Μαυρίδης ο δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης πρέπει είναι η πόλη της ζωής μας. «Τουλάχιστον εγώ για αυτό παλεύω.» 
Ο οποιοσδήποτε έλεγχος για κάθε νομικό πρόσωπο αλλά και για τον ίδιο τον Δήμο μπορεί να προκληθεί ανά πάσα στιγμή χωρίς να χρειάζεται κάποια «ειδική» απόφαση του ΔΣ παρά μόνο με την προσφυγή στην αρμόδια ελεγκτική αρχή. Η εν λόγω πρόσκαιρη αυτή σύμπλευση δημοτικών συμβούλων, προκαλεί ερωτηματικά και ποικίλα σχόλια σε όλους. 
Ωστόσο, ποτέ κανείς δεν αρνήθηκε κανένα ουσιαστικό έλεγχο, όταν αυτός βασίζονταν σε συγκεκριμένα στοιχεία, απαιτούσε συγκεκριμένες δράσεις και φυσικά διέπονταν από ειλικρίνεια.  Όλη η δημοτική αρχή παραμένη ανοικτή σε διάλογο, λέει ναι σε ελεγκτικές διαδικασίες και αφουγκράζεται την κοινωνία.
Σεβόμενοι όλοι τις προεκλογικές δεσμεύσεις, δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να σπιλώσει κανένα πρόσωπο αλλά ούτε και τον ίδιο τον Δήμαρχο ή συνεργάτες του. Ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης έχει πολλά και σοβαρά οικονομικά προβλήματα να λύσει και κανείς δεν μπορεί να τον επιβουλεύεται. 
Εσκεμμένα κάποιοι προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη με πρόσχημα την διαφάνεια. Η δημοτική αρχή προσηλωμένη στους στόχους της και στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, ήδη από τον πρώτο χρόνο έχει επιδείξει έργα και ενέργειες ουσίας, όπως αυτά περιγράφονται αναλυτικά στον απολογισμό του Δημάρχου, που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Από την μεταφορά των Δανείων του Δήμου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, μέχρι και την πρόσφατη και μεγάλης σημασίας χαρακτηρισμού όλης της έκτασης του Δάσους Μορέλλα ως Δασικής. 
Τα έργα που γίνονται είναι πολλά και δεν έχει νόημα να απαριθμηθούν. Αλλά σίγουρα κανείς δεν έχει δικαίωμα να χαρακτηρίζεται με περισσότερη διαφάνεια από κανέναν.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.