Μαίνεται πυρκαγιά στον Υμηττό. Ξέσπασε στην περιοχή του Καρέα και εξαπλώθηκε ταχύτατα λόγω των ανέμων. Φωτιά και στο Κορωπί.


Σκηνές αλλοφροσύνης σε Βύρωνα, Υμηττό, Καρέα, Ηλιούπολη, Αργυρούπολη. Φλόγες ύψους 20 μέτρων μαίνονται αμείωτες, περνώντας μέσα από τις αυλές των σπιτιών, ενώ κάτοικοι αναφέρουν ότι ακούγονται διαρκώς εκρήξεις.

Εκκενώνονται σπίτια στον Καρέα

Οι κάτοικοι τρέχουν να σωθούν, εκκενώνοντας τα σπίτια τους καθώς η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και οι φλόγες έχουν φθάσει στα 20 μέτρα από τον κεντρικό δρόμο στον Καρέα. Στην περιοχή των Προσφυγικών Καρέα η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, με τους κατοίκους να προσπαθούν να σβήσουν με κάθε μέσο τις φλόγες που απειλούν τα σπίτια τους.

Κινδυνεύει το μοναστήρι. Κάηκε μια ταβέρνα. Εγκλωβισμένες καλόγριες

Οι καμπάνες της Μονής Αγ. Ιωάννου Προδρόμου του Καρέα, όπου βρίσκονται εγκλωβισμένες περίπου 10 καλόγριες, χτυπούν ασταμάτητα. Αυτή τη στιγμή γίνεται επέμβαση των ανδρών της πυροσβεστικής, αλλά και εθελοντών δασοπυροσβεστών, προκειμένου  οι καλόγριες να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Μια ταβέρνα παραδόθηκε στις φλόγες, ενώ οι φλόγες γλύφουν τους εξωτερικούς τοίχους σπιτιών.

Η πυρκαγιά κατευθύνεται από τον Καρέα και τον Βύρωνα προς την περιοχή του Προφήτη Ηλία και την Αργυρούπολη και την Ηλιούπολη σε περιοχή που έχει αναδασωθεί. Ο πύρινος εφιάλτης εξαπλώνεται σε δύο μέτωπα: Το ένα πίσω από το Στρατόπεδο Σακέτα και το δεύτερο στον Καρέα, στην περιοχή που βρίσκονται οι ταβέρνες. Στο σημείο επιχειρούν δύο καναντέρ.

 Μέσα στις αυλές των σπιτιών οι φλόγες

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι πρόκειται για μέτωπο τουλάχιστον 700 μέτρων. Η φωτιά πήρε τεράστιες διαστάσεις μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Κάτοικοι με κουβάδες και σωλήνες στα χέρια προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους. Κάποιοι καταγγέλλουν ότι στην περιοχή δεν λειτουργούν τα αυτόματα συστήματα κατάσβεσης των Δήμων.

Η φωτιά ξέσπασε στις 12:30 το μεσημέρι στη συμβολή Κισσού και Ίριδος στο Βύρωνα, ανάμεσα στο νεκροταφείο και τη λεωφόρο Κατεχάκη, στους πρόποδες του Υμηττού και εξαπλώθηκε ταχύτατα λόγω την ανέμων που στην περιοχή φθάνουν τα 6 μποφόρΠυρκαγιά στο Κορωπί

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα και στο Κορωπί, κοντά στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού.

Η φωτιά ξεκίνησε από την οδό Τσακάλωφ, ενώ στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα τριάντα πυροσβέστες με δέκα οχήματα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.