Στις φυλακές οδηγείται ξανά με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών ο κατηγορούμενος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός.

Ο δρόμος για την επιστροφή του στις φυλακές ανοίγει, καθώς ο κατηγορούμενος για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, παραβίασε και μάλιστα τρεις φορές, τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί για να αποφυλακιστεί πριν από περίπου τρεις μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος είχε αποφυλακιστεί λόγω παρέλευσης του 18μηνου του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης που προβλέπει το Σύνταγμα.

Η φυλάκιση του Γ. Λαγού διατάσσεται με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών, το οποίο υιοθετεί την πρόταση που είχε υποβάλλει ο εισαγγελέας Στέλιος Κωσταρέλλος.

Τώρα,ο κατηγορούμενος φέρεται να μην τήρησε κατ΄επανάλειψη τον περιοριστικό όρο του κατ΄οίκον περιορισμού, σύμφωνα με τα από 29-5-2015,30-5-2015 και 17-6-2015 έγγραφα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά.

Οπως αναφέρεται, στις 28-5-2015, όταν περί ώρα 23.40 αποχώρησε από τη Βουλή, δεν πήγε σπίτι του αλλά σταμάτησε σε δύο μαγαζιά, διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο και στην οικία του κατέληξε την επόμενη ημέρα το μεσημέρι.

Στις 12-6-2015 αντί πάλι να επιστρέψει αμέσως ως όφειλε στο σπίτι του όταν αποχώρησε από τη Βουλή, ο Γιάννης Λαγός μετέβη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα.

Ακόμη, στις 16-6-2015 ενώ είχε αποχωρήσει από τη Βουλή από τις 21.50, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί έως τις 9.25 π.μ της 17-6-2015, δεν είχε επιστρέψει στην κατοικία του.

Υπενθυμίζεται πως οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον Γ. Λαγό όταν είχε αποφυλακιστεί, ήταν κατ΄ οίκον περιορισμός στην οικία του υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη με δυνατότητα μετάβασής του μόνο στη Βουλή υπό αστυνομική συνοδεία και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.