Σκληρή επίθεση Μεϊμαράκη στην κυβέρνηση. Αποκάλυψε ότι μίλησε χθες με τον ΠτΔ μετά τη σύνοδο κορυφής.


Δεν θα ανταποκριθώ σε κλειστή συνάντηση - συμβούλιο πολιτικών αρχηγών τυπική ή άτυπη αν πρώτα δεν έρθει πρώτα ο πρωθυπουργός στη Βουλή να μας πει τι θέλει και τι επιδιώκει, είπε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ στη Βουλή.

Ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τους μήνες που βρίσκεται στην εξουσία κάνοντας λόγο για «πρωτόγνωρη ταλαιπωρία των Ελλήνων».

«Αυτή είναι η πραγματικότητα και μπροστά σε αυτή δεν βάζουμε καμία πολιτική σκοπιμότητα. Αναλαμβάνουμε βάρη που δεν ανήκουν σε εμάς. Βάζουμε μπροστά στο συμφέρον της χώρας. Αυτό κάναμε και το 2012.

Στέλνω μήνυμα στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό είμαστε στα όρια της ανοχής της εμπιστοσύνης που του δείχνουμε για να μη πω ότι δεν τον εμπιστευόμαστε γιατί είναι στο εξωτερικό.

Από εδώ και στο εξής δημόσια συζήτηση αφού πει πρώτα τι θέλει και τι επιδιώκει.

Ποιος τον συμβούλεψε να μιλήσει σήμερα στο ευρωκοινοβούλιο για να δώσει την ευκαιρία σε όλους να δυσφημούν την Ελλάδα;

Ακούσαμε με πολύ ανησυχία στο Eurogroup ότι ο Έλληνας υπουργός δεν κατέθεσε καμία νέα πρόταση. Έχουμε χάσει το μέτρημα με τα Eurogroup. Αλλά ακόμη δεν έχουμε ούτε την πρόταση για την οποία υποτίθεται ότι την έχουν καταθέσει.

Ακόμη και οι φιλικοί προς εμάς εταίροι και σύμμαχοι ήταν παρά πολύ στεναχωρημένοι χθες.

Ανέλαβαν δεσμεύσεις. Εγκλήματα όμως σε βάρος του ελληνισμού δεν συγχωρούνται, δεν παραγράφονται.

Ο χρόνος παρήλθε η κλεψύδρα της υπομονής έχει στερέψει. Κάθε μέρα που έρχεται είναι μια πολύ χειρότερη ημέρα για τους πολίτες. Κάποιοι θέλουν να μας οδηγήσουν σε μία ένταση ώστε να μη μπορούν οι πολίτες να σκεφτούν. Η ασάφεια των υπουργών δημιουργεί τον φόβο των πολιτών.

Η κυβέρνηση να προχωρήσει με ταχύτητα, να φέρει τη συμφωνία, να εγκαταλείψει τις ιδεοληψίες, να φέρει νέα μέτρα, να πάει σε συμφωνία, να μη μας πάει σε διχασμό. Να φέρει τώρα τη συμφωνία. Αν βγούμε από το ευρώ θα ήταν η απόλυτη καταστροφή για όλους. Η σύνοδος των 28 είναι μία ανησυχητική εξέλιξη.

Επικοινώνησα με τον ΠτΔ. Του επέστησα τις ευθύνες όλων. Ακόμη και του ιδίου».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.