Για προσπάθειες δημοκρατικής εκτροπής και για σχέδια αλλαγής του πολιτεύματος κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπουργός σε συνέντευξή του.


Για προσπάθειες δημοκρατικής εκτροπής και για σχέδια αλλαγής του πολιτεύματος κάνει  λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

Ο Γιάννης Πανούσης αναφέρει: «Υπενθυμίζω ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι στηρίζουν την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και όχι τη λαϊκή δημοκρατία. Έχουμε αλλαγή κυβέρνησης, όχι αλλαγή πολιτεύματος».

Για όσους εξακολουθούν να προκαλούν επεισόδια με το πρόσχημα «επειδή η κυβέρνηση είναι αριστερή κάνουμε ό,τι θέλουμε» αναφέρει: «Μερικοί ταυτίζουν την έννοια του αγωνιστή με τη ρίψη μολότοφ. Ε, δεν θα τους περάσει».

«Ο Βαρουφάκης διέπραξε εσχάτη προδοσία»

Στη συνέντευξη του προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα «να φτιάξει πρώτα το κράτος και μετά την Αριστερά. Να μην πηγαίνει ανάποδα. Πρέπει πρώτα να εμπεδώσει τη Δημοκρατία και μετά να δώσει το αριστερό χρώμα στην κυβέρνηση του».

Για τον Γιάνη Βαρουφάκη λέει πως «διέπραξε το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας», αναφέροντας συγκεκριμένα: «Η αποσταθεροποίηση του νομίσματος και κατ' επέκταση η διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης, θέτουν ευθέως ζήτημα διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας του πολιτεύματος, άρθρο 134, παράγραφος 2, περίπτωση β' του Ποινικού Κώδικα (σ.σ. αδίκημα εσχάτης προδοσίας).»

Για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρει πως «θέλει να υποκαταστήσει τον πρωθυπουργό». Για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη αναφέρει επίσης ότι «έχει άγνοια κινδύνου στα σχέδια που επεξεργάζεται».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, ο Γ. Πανούσης αναφέρει: «Έξι μήνες τώρα η Αριστερά προσδιορίζεται με τα λόγια και όχι με τις πράξεις της». 

Για την εσωκομματική διαμάχη στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει: «Υπάρχει το σύνδρομο για το ποιος θα χρεωθεί τη διάσπαση. Όλοι έχουν συνειδητοποιήσει τις αγεφύρωτες διαφωνίες πλην όμως καμία πλευρά δεν τολμά να κάνει το πρώτο βήμα». 

Είμαι έτοιμος να μιλήσω στη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

Η μεγαλύτερη ενόχληση για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη είναι πως κάποιοι εκ των τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ κατακρίνουν τη λειτουργία της Αστυνομίας: «Μερικοί άνθρωποι μισούν την Αστυνομία, επειδή μισούν τους νόμους και το κράτος. Πολλοί πιστεύουν πως δεν πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι, αλλά οι ίδιοι με διάφορες πλάτες να παραβιάσουν τους νόμους ελευθέρως αφού σου λένε, "έχουμε αριστερή κυβέρνηση, και θα μείνουμε ατιμώρητοι". Άλλοι ταυτίζουν την έννοια του αγωνιστή με τις μολότοφ.... Είμαι έτοιμος να μιλήσω με τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και με κόκκινους δημοσιογράφους για τη λειτουργία της Αστυνομίας αν και βάλλομαι λες και είμαι επιχειρησιακά υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.