Μετά την αποτυχημένη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ έπρεπε να προηγείται με μεγάλη διαφορά....όμως ακόμη δίνει μάχη για την πρώτη θέση
Για μια ακόμη φορά έκλεισαν την πόρτα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ στο debate καθώς Τσίπρας και Μειμαράκης έδειξαν ότι προεκλογικά έχουν διαφορετικές στρατηγικές. 
Δεν είναι σίγουρο αν ο Τσίπρας και ο Μειμαράκης για μια ακόμη φορά παραπλανούν τους πολίτες και….μετεκλογικά συγκυβερνήσουν αλλά η πραγματικότητα είναι ότι μετεκλογικά ο ένας από τους δύο αρχηγούς θα αποχωρήσει. 
Αν κερδίσει ο Τσίπρας ο Μειμαράκης της ΝΔ θα δρομολογήσει συνέδριο για να αντικατασταθεί.
Αν ο Τσίπρας χάσει τις εκλογές δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορεί να παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί από απόλυτος νικητής θα βρεθεί βαριά ηττημένος σε διάστημα 7 μηνών. 
Τον Τσίπρα τον στοιχειώνει η 7μηνη αποτυχία και τον Μειμαράκη η μιαρή διακυβέρνηση Σαμαρά. 
Όσο και αν θέλει κανείς να αποτιμήσει τις πολιτικές εξελίξεις ψύχραιμα θα διαπιστώσει ότι το σύστημα είναι εγκλωβισμένο ως προς τα δύο κόμματα εξουσίας. 
Από την μια ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχαν στην διαπραγμάτευση. 
Διαπραγματεύτηκαν αλλά το αποτέλεσμα ήταν παταγώδης αποτυχία. 
Το τρίτο μνημόνιο, τα 86 δισεκ. και τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες και το κλειστό χρηματιστήριο και βεβαίως η νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών – που δεν χρειαζόταν 2-3 μήνες νωρίτερα -  ήταν το αποτέλεσμα της αποτυχημένης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 
Παρ΄ όλα αυτά και παρά την αποτυχία, ο Τσίπρας διατηρεί το πολιτικό πλεονέκτημα. 
Έστω και οριακά από 2% έως 4% θα κερδίσει τις εκλογές και θα έχει ιστορική ευθύνη να συγκυβέρνηση με την ΝΔ αλλά και με άλλα μνημονιακά κόμματα για να βγει η Ελλάδα μια ώρα νωρίτερα από το τρίτο εφιαλτικό μνημόνιο. 
Η ΝΔ και ο Μειμαράκης μετά από μια τόσο αποτυχημένη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έπρεπε να δίνουν μάχη για την πρώτη θέση. 
Θα έπρεπε η ΝΔ να έχει αποκτήσει ισχυρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που απέτυχε παταγωδώς. 
Γιατί όμως η ΝΔ δεν τραβάει; 
Ο Μειμαράκης είναι αλήθεια ότι συσπείρωσε την ΝΔ αλλά στην κοινωνία παραμένει ακόμη η εικόνα της μιαρής διακυβέρνησης Σαμαρά. 
Μια άθλια διακυβέρνηση μια επικίνδυνης κλίκας που τα είχαν βρει με όλους τους διαπλεκόμενους.
Η διακυβέρνηση Σαμαρά έβλαψε την κεντροδεξιά ενώ η στρατηγική του ΝΑΙ σε όλα επίσης έβλαψε τα εθνικά συμφέροντα. 
Βέβαια και το ΟΧΙ του ΣΥΡΙΖΑ έβλαψε τα εθνικά συμφέροντα ακόμη περισσότερο.
Η μάχη ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ παρουσιάζεται ως ντέρμπι αλλά δεν είναι.
Ο λαός είναι διατεθειμένος να πειραματιστεί ακόμη μια φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ και για τον λόγο αυτό θα του δώσει την πρώτη θέση.
Δεν παραγνωρίζουν οι πολίτες την αποτυχία αλλά έστω και οριακά θα του δώσουν την δεύτερη ευκαιρία. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα. 
Η ΝΔ θα είναι δεύτερο κόμμα και η Χρυσή Αυγή φαίνεται ότι θα λάβει ποσοστό κοντά στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δηλαδή όχι 8% που αρχικώς είχε εκτιμηθεί αλλά θα προσεγγίσει το 9%.
Η Χρυσή Αυγή θα είναι το μόνο κόμμα.... από τα κόμματα της προηγούμενης Βουλής που θα έχει σημαντική αύξηση ποσοστών. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.